Laura Luyten, Suraya Hendrikx en Hannelore Beckers over hun EK in Roosendaal

August 13, 2017

In Roosendaal zijn de Belgische dressuur juniore en young riders sterk aan het werk tijdens het Europees Kampioenschap. Een hele ervaring die gepaard gaat met de nodige stress en sportieve emoties. Eén iets is zeker, de Belgen geven er het beste van zichzelf.

We laten ze dan ook graag even aan het woord net voor aanvang van de laatste wedstrijddag…

Laura Luyten

De eerste proef heb ik een ontspannen proef laten zien zonder grote fouten waarbij ik een zeer goed gevoel had, maar de punten waren solide, omdat de proef wat pit mistte. Eergisteren reed ik een veel gedurfdere proef en deze werd beloond met een mooie score van 69,6%. Hiermee sta ik na het eerste deel op een voorlopige elfde plaats. Ik hoop dat dit voldoende is om geselecteerd te kunnen worden voor de kür op zondag.

Suraya Hendrickx

Voor mij was het weliswaar niet mijn eerste EK maar daarom niet minder spannend. Partner in crime was mijn 6 jarige trouwe vriend waarvoor een wedstrijd van dit niveau toch niet te onderschatten is. We schitterden beiden en genoten met volle teugen. De kleine werkpuntjes waarop we werden gewezen en die inherent zijn aan een jonge combinatie proberen we tegen zaterdag wat bij te werken. Ik ben in ieder geval super fier op mijn paard en kijk uit naar een nieuw leerrijk avontuur op zaterdag

Hannelore Beckers

Eergisteren was Crack super gespannen. Hij had wat bang van alle mensen aan de kant. In de proef kon ik dit jammer genoeg niet laten afvloeien waardoor we een gespannen proef reden . Dit zorgede voor een aantal fouten waardoor we op een 67 % uitkwamen. Heel jammer want ik weet dat hij veel meer in zich had! Op naar zaterdag, een dag vol nieuwe kansen!