KBC Gouden Teugel zorgt voor eerste winnaars in Mechelen

KBC Gouden Teugel zorgt voor eerste winnaars in Mechelen
In Mechelen werd een drukke week alvast geopend door de jongste deelnemers met de KBC Gouden Teugel Throphy. Er werd zowel een proef voor de dressuurruiters als voor de jumpingruiters georganiseerd.

De jumpingruiters kregen een 90cm/1m rubriek voorgeschoteld. 25 combinaties waagden zich aan dit parcours waar ze op stijl beoordeeld werden. Uiteindelijk was het Brecht Bruyninckx die met Iyuno Van"t DaelDerhof (v. Kantje's Norman) naar de overwinning reed. Dit duo kreeg een totaal van 86 punten achter hun naam. Dit was net één punt meer dan Laura Petit. Zij reed met de slechts 5-jarige Quint Van De Groenheuvel (v. Kadans van de Groenheuvel) naar de tweede plaats met 85 punten. Aaron Tijskens en Nano Van't Laar eindigden op de derde plaats.

De top vijf werd vervolledigd door Emma Van Doorslaer en Milo D.J. (v. Ahorn's Marengo) en Saartje Joosten en Kaatje Van de Bekerheide (v. Kantjes Ronaldo). Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

In de dressuur was het Lotte Allard die met de overwinning aan de haal ging. Zij reed een knappe proef met Wolfgang Amadeus vd Poppelaer (v. Vlietstede Mark) onder het zadel en sprokkelde zo een totaal van 384 punten. Hiermee bleef ze Amalia Hantson voor die met Mela Delle's Dalores (v. Bolster Goldleaf) op de tweede plaats eindigde. Dit duo eindigde met een totaal van 382 punten. Hanne Vangeneugden en Lorenzo vervolledigden de top drie. Zij noteerden een totaal van 379 punten achter hun naam.

Emilie Herweyers en Joli eindigden op de vierde plaats. Lotte Panis en Cillaarshoek's Apart (v. De Vriesjes Mitch 251) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten