Jorinde Verwimp moet Patrick van der Meer voor zich dulden in Grand Prix Mechelen

Jorinde Verwimp moet Patrick van der Meer voor zich dulden in Grand Prix Mechelen
De dressuurvoormiddag op de A-piste in Mechelen werd zonet afgerond met de CDI4* Grand Prix. In deze proef kwamen dertien combinaties in de ring. Het was opnieuw een mooie strijd tussen Nederland en België. Het thuispubliek keek natuurlijk uit naar de prestaties van de Belgische talenten.

Het was opnieuw wachten op de laatste combinaties om de top drie samen te kunnen stellen en de top drie bestond uit dezelfde ruiters als in de Prix St. Georges. Patrick van der Meer mocht als voorlaatste de ring betreden met zijn trouwe partner Zippo (v. Rousseau). Met deze vosse ruin kreeg hij van de jury een totale score van 72.720% en werd door de jury unaniem op de eerste plaats gezet. Jorinde Verwimp reed met de ondertussen al zeventienjarige Tiamo (v. Lester) naar 70.900%. Op de derde plaats zagen we opnieuw Nederland, ditmaal was het Danielle Heijkoop met Badari (v. Gribaldi). Deze amazone kreeg van de jury 70.340%.

De top vijf werd verder vervolledigd door twee Belgische amazones. Isabel Cool werd met Aranco V (v. Ferro) vierde en Laurence Roos en Fil Rouge (v. Stedinger) werd vijfde. Zij behaalden respectievelijk 70.060% en 69.740%.

We hadden achteraf een kort gesprek met Patrick van der Meer.

"Je komt elk jaar opnieuw naar Mechelen, waarom staat deze wedstrijd altijd op je planning?"

"Ik vind elk jaar even leuk door de sfeer, de accommodatie en het totaalplaatje. Ik vier ook altijd twee dagen voor en twee dagen na de wedstrijd in Mechelen de feestdagen. Hierdoor vind ik het niet erg om deze week thuis te missen."

"Wat zijn je toekomstplannen met je jong talent, President's First Apple?"

"Ik hoop dat alles in een stijgende lijn kan verdergaan. Het paard heeft al een prachtig seizoen achter de rug en heeft al veel van zijn kwaliteiten laten zien. Hij belooft veel voor de toekomst, maar dat moet zijn eigen nog uitwijzen."

"Wat is de prognose en tactiek voor de Kür op muziek morgen?"

"Ik rij mijn eigen wedstrijd en kijk niet naar de concurrentie. Ik probeer mijn eigen puzzel in elkaar te laten passen."

"Wat wil je zelf nog bereiken in de sport?"

"Ik heb al EK en Olympische Spelen gereden, maar heb nog nooit een WK gereden. Dit zou ik toch graag wel eens doen. Ik heb drie beloftevolle paarden die aansluiting kunnen geven naar het hoger niveau, waarvan twee momenteel lichte tour lopen en zeer beloftevol zijn. Moest ik het WK niet halen, is dit geen ramp, maar het is toch wel een droom die ik zou willen verwezenlijken."

Klik hier voor de volledige resultaten.