Jorinde Verwimp haalt top 10 tijdens het CHIO te Rotterdam

Jorinde Verwimp haalt top 10 tijdens het CHIO te Rotterdam
Op de prachtige witte zandpiste, en onder een brandende zon kwamen deze middag de CHIO 5* dressuurruiters in de baan te Rotterdam. Ze reden er hun Grand- Prix. Deze proef telde mee zowel voor het individuele als voor het landenklassement. Net zoals bij de springruiters tellen de 3 beste resultaten mee per team.

Voor België kwamen er 3 ruiters aan de start. Dat betekende dat elke rit van belang was. Het team van Jeroen Van Lent behaalde een knappe 6de plaats. Jeroen Hannes kreeg 63.740% voor zijn optreden met de BWP-er Bellagio ( Don Renoir). Roos Laurence behaalde 67.480% met eveneens een BWP-er van Stedinger namelijk Fil Rouge. Jorinde Verwimp reed samen met haar Tiamo ( Lester) een fraaie score van 71.420% bij elkaar. Met deze knappe score haalt Jorinde nog net de top 10 in het individuele klassement. De eindscore voor ons land bedroeg 202.640%.

Amerika haalt met een score van 225.600% de overwinning binnen. Hiervoor konden ze rekenen op Lagoy-Weltz Olivia met Lonoir ( De Noir). Dit duo behaalde 74.580%. Perry- Glass Kasey kon rekenen op Goerklintgaards Dublet om een score van 71.560% bij elkaar te rijden. Graves Laura tot slot reed de knappe score van 79.460% bij elkaar. Daarvoor had Laura de kwaliteitsvolle Florett As afstamming Verdades onder het zadel.

Voor eigen publiek behaalde Nederland een knappe 2de plaats met een eindresultaat van 222.080%. Witte- Vrees Madeleine reed Cennin ( Vivaldi) naar 75.660%. Edward Gal kreeg 73.020% voor zijn optreden met Glocks Voice ( De Niro). Het 3de meetellend resultaat voor Nederland kwam van de Jazz afstamming Glock's Johnson TN N.O.P.

Het brons was weggelegd voor het Zweedse team. Ramel Juliette reed haar Buriel K.H. (Osmium) naar een eindscore van 68.680%. Zuidenwind 1187 ( Oo Seven) en Rose Mathisen werden voor hun proef beloond met een score van 69.900%. Therese Nilshagen reed haar knappe zwarte Danone afstamming Dante Weltino naar een score van 73.820%. Het Zweedse team eindigde met een totaalscore van 212.400%

Als er een prijs was voor de "pechvogel van de dag" zou deze zeker naar de Duitse Anabel Balkenhol gaan. Tijdens haar proef met Dablino FRH ( De Niro) gingen de hekjes over een ganse zijde van de piste tegen de vlakte omwille van de wind. Gelukkig kon het pistepersoneel alles snel terug in orde brengen zodat Anabel haar proef kon vervolgen.

Het individuele klassement wordt aangevoerd door de Amerikaanse Graves Laura met Verdades ( Florett As) met een score van 79.460%. De Nederlandse Witte- Vrees Madeleine staat met haar Cennin ( Vivaldi) op de 2de plaats met 75.660%. Op 3 vinden we Lagoy-Weltz Olivia met Lonoir ( De Noir). Dit duo behaalde 74.580%.

Klik hier voor de resultaten.