Isabell Werth te sterk voor concurrentie in Lyon

Isabell Werth te sterk voor concurrentie in Lyon
In het Franse Lyon vindt dit weekend zowel de Wereldbekerwedstrijd springen als die van de dressuur plaats. Deze ochtend stond de Grand Prix op het programma. Morgen in de latere namiddag is het dan tijd voor de Grand Prix Freestyle.

Het was Isabell Werth die overduidelijk de proef won. Met Weihegold (v. Don Schufro) was de Duitse amazone de sterkste. De concurrentie kwam niet eens in de buurt van haar score. De jury was het dan ook unaniem eens met elkaar en zette haar op de eerste plaats met een totale score van 83.940%. De Britse ruiter Carl Hester volgde met de twaalfjarige KWPN'er Nip Tuck (v. Don Ruto) op de tweede plaats. Zij kregen voor hun proef 78.320%. De Duitse Jessica von Bredow-Werndl werd derde met Zaire-E (v. Son de Niro). Zij behaalden een totale score van 76.320%.

Hans Peter Minderhoud voor het eerst terug in de ring met Glock's Johnson TN N.O.P. (v. Jazz) sinds de Olympische Spelen in Rio. Met deze veertienjarige hengst behaalde hij vandaag een score van 75.500% en werd hij vierde. De Duitse Fabienne Lütkemeier en D'Agostino FRH (v. De Niro) werden vijfde met 75.260%.

Onze landgenote Jorinde Verwimp startte ook terug voor de eerste keer sinds de Olympische Spelen met Tiamo (v. Lester). Zij missten een beetje wedstrijdritme en kregen voor hun proef 66.900%.

Klik hier voor de resultaten.