Isabell Werth en Don Johnson FRH rijden naar winst in Grand Prix Genève

Isabell Werth en Don Johnson FRH rijden naar winst in Grand Prix Genève
Op de tweede dag van de CHI Genève stond de hele middag in het teken van de dressuur. De vijfster combinaties reden er vandaag hun Grand Prix als kwalificatie voor de kür op muziek morgen. De beste acht mogen namelijk morgen in deze Grand Prix Freestyle starten.

De nummer één van de wereld, Isabell Werth maakte haar favorietenrol waar met de zestienjarige ruin Don Johnson FRH (v. Don Frederico). De Duitse amazone en de hannoveraan kregen van de jury een totale score van 74.900% en behaalde zo de overwinning. De jury bij E, Stephen Clarke, beloonde haar proef zelfs met 76.500%.

Op de tweede plaats zagen we Werth haar landgenote, Bernadette Brune. Deze amazone reed met de Stedinger-zoon Spirit Of The Age OLD naar een totaal van 73.540%. De top drie werd vervolledigd door de Zwitserse Antonella Joannou en de vosse ruin Dandy de la Roche CMF CH (v. Dressage Royal). Voor hun noteerden we een score van 71.780%.

Verder in de top vijf zagen we de Zweed Patrik Kittel met Well Done de la Roche Cmf (v. Furstentraum) en zijn leerlinge Anna Blomgren met Torveslettens Quattro (v. Quaterback). Zij behaalden respectievelijk 71.520% en 70.560%.

Klik hier voor de volledige resultaten.