Isabell Werth en Don Johnson FRH maken comeback op Jumping Indoor Maastricht

Isabell Werth en Don Johnson FRH maken comeback op Jumping Indoor Maastricht
Het deelnemersveld voor de internationale dressuurwedstrijden tijdens Jumping Indoor Maastricht (11-13 november ) is compleet. In totaal hebben zich 18 ruiters en amazones uit zeven landen aangemeld voor de Vian Grand Prix en de Grand Prix Kür.

De Duitse delegatie wordt aangevoerd door niemand minder dan Isabell Werth die haar topper Don Johnson FRH, aka Johnny, meeneemt. Don Johnson kwam in december 2015 voor het laatst in de wedstrijdring en maakt nu in Maastricht zijn rentree. Isabell krijgt Beatrice Buchwald die dit jaar al de Grand Prix Freestyle bij Indoor Brabant won en onlangs ook de Grand Prix van CDI4* Donaueschingen. De twee dames krijgen versterking van Marc-Patrick Fritz en Britta Rasche-Merkt. Richard Davison, die inmiddels aan vier Olympische Spelen (1996, 2000, 2004, 2012) heeft deelgenomen, komt naar Maastricht met Bubblingh. De veelzijdige paardenman runt een trainingsstal in Uttoxeter.

Nederland komt met een sterk team aangevoerd door de twee Olympiërs Diederik van Silfhout en Hans Peter Minderhoud . De 28-jarige Diederik (Lunteren) maakte dit jaar zijn debuut op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en start ook tijdens JIM met zijn Olympische crack Arlando N.O.P.
Hans Peter Minderhoud start met Glock’s Flirt, het paard waarmee hij dit jaar de Wereldbeker Finale in Gothenburg won. De heren krijgen gezelschap van Patrick van der Meer (Zippo / Sir Fashion), Danielle Heijkoop (Badari), Marlies van Baalen (Zinidi), Marieke van der Putten (Zingaro Apple) en de Limburgse dressuuramazone Jeannette Haazen (Dabanos D'04).

Voor België zal David Engelen naar Maastricht afreizen. De 43-jarige Engelen vertegenwoordigde België al eens tijdens de Europese Kampioenschappen in La Mandria-Torino in 2007. Yvonne Losos de Muniz, die opgroeide in Kenia, rijdt voor de Dominicaanse Republiek en was de eerste amazone ooit die voor haar land in deze discipline uitkwam op de Olympische Spelen. Tijdens JIM zal zij met de 11-jarige KWPN merrie Aquamarijn aan de start verschijnen.

Voor Spanje zal Morgan Barbançon Mestre aan de start verschijnen. Zij komt met het voormalige toppaard van Nadine Cappellmann, Girasol aan de start. Oekraïne wordt vertegenwoordigd door Oksana Gusarova en Inna Logutenkova (Fleraro), die voor Vian rijdt, sponsor van de dressuurrubrieken tijdens JIM.

Het complete programma van Jumping Indoor Maastricht.
Het volledige overzicht deelnemers dressuur.