Isabell Werth bovenaan in Wereldbekerwedstrijd Brabant, Jorinde Verwimp op negende plaats

March 9, 2018

In de FEI Wereldbekerwedstrijd dressuur was er in deze Grand Prix een overwinning voor Isabell Werth in het zadel van haar Emilio 107 (v. Ehrenpreis). Het tweetal kende een kleine communicatie stoornis in de zig zag wat de amazone zichtbaar weg lachte en eindigden met een sterke score van 78.391% bovenaan het deelnemersveld.

Maar een hele mooie proef was er ook van Edward Gal met de fraai ogende Glock’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack), die hier maar een klein verschil kende met Werth. De nog maar 10-jarige Zonik liet een een behoorlijke indruk achter met enkel wat haperingen in de overgangen. Vooral de uitgestrekte draf werd fraai beloond met een negen. Ze eindigden met een score van 77.696% dan ook op een tweede plaats. Een derde plaats was er vervolgens voor Jesscia von Bredow-Werndl die een storing had in de wissels en in de laatste lijn waar Zaire-E (v. Son de Niro) keurig halt hield op de X maar nog de piaffe en passage door moest lopen. Zij ontvingen een score van 73.630%.

Met een heel klein verschil is er dan een vierde plaats voor Madeleine Witte-Vrees en haar KWPN-er Cennin (v. Vivaldi) die met een score van 73.565% de ring verlieten. Voor Emmelie Scholtens was er met haar Apache (v. UB-40) de vijfde plaats met een totaal van 72.783%.

Voor Jorinde Verwimp was er met haar Tiamo (v. Lester) een negende plaats met een score van 71.087%.

 

Klik hier voor alle resultaten