Isabel Cool swingt naar klinkende overwinning in Kür

Isabel Cool swingt naar klinkende overwinning in Kür
Vandaag bevestigt Isabel Cool in de Kür dat haar overwinning gisteren in de Prix St. Georg geen toeval was. Op zeer fraaie wijze zwingt het duo zojuist ook naar de overwinning in de Kür. De rest van het podium ging net als gister naar Nederland met Ilse van Cranenbroek op twee en Patrick van der Meer op de derde plaats.

Gisteren was Cool al te spreken over het optreden van haar KWPN hengst Constand (v. Vic). Vandaag leek het zo waar nog wat beter te gaan. De Belgische amazone wist wat meer afstand te crieeren tussen haar en de rest van het deelnemersveld met haar score van ruim 74%.

In de Prix St. Georg was voorsprong nog miniem tussen haar en Van Cranenbroek, die ook vandaag tweede werd met de 8-jarige KWPN ruin Emerald S en een score van 73.925%. De Nederlandse amazone liet direct wat punten liggen bij het binnenkomen en halthouden. In de rest van de Kür kwam ze sterk terug waar de schouder binnenwaarts en pirouettes vooral positief opvielen.

Van der Meer en de KWPN hengst Chinook (v. Vivaldi) complementeerde het podium met een fraaie Kür die van de jury 73.550% kreeg.

Kijk hier voor alle resultaten.