Fürstenball ruin Feodoro aan de leiding bij de zesjarigen in Ermelo, Brecht D'Hoore en Larissa Pauluis houden Belgische eer hoog bij de zevenjarigen

Fürstenball ruin Feodoro aan de leiding bij de zesjarigen in Ermelo, Brecht D'Hoore en Larissa Pauluis houden Belgische eer hoog bij de zevenjarigen
Op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden te Ermelo was eerder op de dag reeds het tweede deel van de kwalificatie voor vijfjarige paarden. Ondertussen is ook voor de zesjarigen het volledig klassement gekend, nadat de tweede groep gepresenteerd is voor de jury.

De winnaar van de kwalificatieproef vandaag is meteen ook de nieuwe leider van het klassement. Feodoro, gepresenteerd door Simone Pearce, wist de jury het meest te imponeren. De Hannoveraanse ruin van Fürstenball overschreed met een totaalscore van 9.02 punten als enige de kaap van 9 punten.

Op de tweede plaats zagen we in de eerste plaats de winnaar van gisteren terug. Quel Filou reed onder het zadel van de Spanjaard Severo Jesus Jurado Lopez een totaal van 8.98 punten bij elkaar. Hij krijgt gezelschap van Lordswood Dancing Diamond. De Duitse Anne-Kathrin Pohlmeier reed deze Hannoveraanse ruin van Dancier eveneens naar 8.98 punten.

De vierde plaats was opnieuw voor een ruin. Briana Burgess uit Oostenrijk reed haar proef met Gerlon, een KWPN ruin van Jazz en dit werd door de jury beloond met 8.94 punten. De Deense Carina Cassøe Krüth sloot de top vijf af op de rug van Red Diamant.

Voor de zevenjarigen was er vandaag reeds de kleine finale. De overwinning was hier voor Luxemburg met Kristine Moller. In het zadel van Standing O'vation, een Trakhener merrie van Imperio 3, reed zij een score bijeen van 77.203%. Zij wist zo de Nederlandse Lynne Maas voor te blijven. Met Fantastique (v. Vivaldi) reed zij naar de tweede plaats met 76.603%.

De laatste podiumplaats ging opnieuw naar Nederland. Mara De Vries en Farzana G (v. Ampere) scoorden 76.577%. De rest van de top vijf kleurde Belgisch dankzij Brecht D'Hoore en zijn Zizi Top hengst Favian WH en Larissa Pauluis met Barroso, een KWPN hengst van Bordeaux.