Francoise Hologne-Joux naar fantastische derde plaats in Compiègne

May 18, 2017

In de Prix St Georges in het Franse Compiègne is het Diederik van Silfhout die naar de winst rijdt in het zadel van zijn Scenario 2 (v. Sorent). Daarbij waren er vooral mooie resultaten voor de uitgestrekte draf, de galopswissels en het schouder binnenwaarts. Hun totaal kwam uit op een nette score van 73.237%.

Daarmee bleven ze voor op de Spaanse Borja Corra Scosa en zijn Escort 27 met wie hij hier naar een resultaat rijdt van 71.026%. Deze zelfde Borja eindigde met Eqestricons Lagerfeld K ook nog eens op een vierde plaats met een score van 69.553%. Als derde eindigde vervolgens de voor België uitkomende Francoise Hologne-Joux in het zadel van Warhol met wie hij een score ontving van 70.263%. Vooral de uitgestrekte galop en het schouder binnenwaarts ontvingen ze sterke punten voor.

De top vijf werd voltooid door de Zwitserse Carla Aeberhard en haar Delioh van Buchmatt CH met wie ze naar een score wist te rijden van 69.447%.

Voor België was er voor Katrien Verreet nog een negende plaats met haar Bailamos Biolley met een score van 68.447%.

In de andere piste werd er een Grand Prix rubriek verreden. Hier ging de winst naar de Duitse Helen Langehanenberg en haar Suppenka Sper met wie ze hier naar een score wist te rijden van 72.520%. De Deense Anna Zibrandtsen eindigt op een nette tweede plaats in het zadel van de voormalige topper van Diederik van Silfhout, Arlando. In dit Grand Prix debuut van het tweetal rijdt ze naar een score van 71.680%.

Op de derde plaats vinden we vervolgens de Fin Henri Ruoste en zijn Dixiland met wie hij hier naar een score rijdt van 71.540%. Op de vierde plaats volgt voor Amerika Shelly Francis en haar Doktor met wie zij een proef reed die beloond werd door de jury met een score van 70.740%.

Voor Diederik van Silfhout was er op zijn internationale debuut met zijn Four Seasons 19 (v. Furst Piccolo) een mooie score van 70.560%. De jury was vooral te spreken over de uitgestrekte draf, de galopwissels en de passage.

Het beste Belgische resultaat kwam van David Engelen en zijn Royal Rubinstein met wie hij naar een score wist te rijden van 66.060% waarmee hij uiteindelijk op de 22ste plaats eindigde.

Klik hier voor alle resultaten