Eveline Van Looveren wint Beker van België

Eveline Van Looveren wint Beker van België
Afgelopen weekend ging in de Zilveren Spoor in Moorsele de Beker van België para-equestrian door. In totaal kwamen zes combinaties aan de start van deze wedstrijd.

Het was VLP-amazone Eveline Van Looveren (foto) die met haar paard Exelent het eindklassement op haar naam heeft geschreven. In graad Ia verzamelde ze een totaal van 204,22 punten. Het zilver was voor VLP-amazone Ciska Vermeulen met Whooney Tunes, die met 203,287 punten heel dicht bij Eveline kwam. José Lorquet vervolledigde het podium met Fly Over 0009. Hij kreeg 202,734 punten achter zijn naam.

Elien Laheyne nam voor het eerst deel aan de Beker en dat in graad III. Elien stroomt zo succesvol door van de recreawedstrijden para-equestrian van VLP. Zij verzamelde in haar eerste deelname 181,182 punten.

Er viel niet alleen para-equestrian te bekijken in Moorsele. Samen met de Beker van België werd eveneens een internationale wedstrijd voor minipaarden ingericht en op zondag kwamen 230 deelnemers aan de start van een provinciale WVUR-wedstrijd.

De para-equestrianruiters konden zo rekenen op veel toeschouwers en het was voor hen een heel goede ervaring richting de WEG 2014!

Bron: Equibel