Dressuurruiters krijgen meer kansen met het vernieuwde VLP dressuurreglement

March 14, 2018

Net voor de start van de beschermde periode en de provinciale wedstrijden voor de deur wordt het VLP dressuurreglement gepubliceerd.
De belangrijkste wijziging gaat dit jaar over het handicapsysteem: combinaties hoeven geen 15 punten meer te behalen alvorens zij mogen overstappen naar een hoger niveau. De VLP dressuurcommissie vertrouwt erop dat combinaties hun weg uitstippelen en een goede zelfkennis hebben van hun eigen kunnen. Het is een combinatie dus toegelaten om zonder het behalen van 15 handicappunten één of meerdere niveaus hoger te starten. De combinatie moet wel indachtig houden dat terug starten in een lager niveau enkel kan wanneer het totaal aantal handicappunten op -3 of lager staat. Dan kan de combinatie ervoor kiezen om terug één niveau lager te starten.

Combinaties die op een hoger niveau wensen te starten, maar toch niet kunnen inschrijven, gelieve tijdig (= ruim voor online sluitingsdatum) contact op te nemen met het VLP secretariaat via aline@vlp.be.
Verder staat er expliciet uitgeschreven dat een combinatie in geen geval buiten wedstrijd/ klassement kan starten op provinciale en subprovinciale wedstrijden.

Wat betreft de proeven op provinciaal niveau heeft de VLP dressuurcommissie deze herschreven zodat er voor niveau 2 en 3 kan gewerkt worden met een protocol voor de proef op een piste van 20m*40m en een protocol voor 20m*60m. Aan het verloop van de proeven werd niets gewijzigd. Bij de vertaling van de proeven naar 20m*60m heeft de VLP dressuurcommissie ervoor gekozen om de proef op zich niet moeilijker te maken, maar om de combinatie meer tijd te geven om de oefeningen voor te bereiden en te tonen.

Ruiters die binnen niveau 2 en niveau 3 starten, worden aangeraden om alle proeven nog eens grondig door te nemen en ervoor te zorgen dat zij de laatste versie van de proeven bij zich hebben op wedstrijd.
Voor ruiters binnen initiatieniveau en niveau 1 werd niets gewijzigd aan het protocol.
Voor de provinciale proeven voor 4-, 5- en 6-jarige paarden werd eveneens een protocol voor 20m*40m en één voor 20m*60m voorzien.

KLIK HIER voor het VLP dressuurreglement 2018

KLIK HIER voor de dressuurproeven

Equnews /

VLP