Domien Michiels wint met persoonlijk record de Inter I Kür in Roosendaal

Domien Michiels wint met persoonlijk record de Inter I Kür in Roosendaal
Dressuur ruiter Domien Michiels werd vanavond totaal verrast met een feestlijke overwinning in de CDI3* Intermediate I Freestyle op het CDI in Roosendaal. Hij won zojuist bij Den Goubergh de Kür met zijn BWP gefokte Intermezzo van het Meerdaalhof (v. Gribaldi) vlak voor landgenoot Francoise Hologne-Joux. De Nederlandse amazone Lisanne Zoutendijk werd derde.

"Wat een gevoel gaf Intermezzo van het Meerdaalhof mij vandaag in de kur!!!! We winnen de kur inter1 op CDI Roosendaal met een nieuw persoonlijk record van 74.05% totaal onverwacht, zijn tweede internationale overwinning op rij in de kur." laat een blije Domien Michiels vlak na zijn overwinning via Facebook  weten.

Het duo zette dan ook een echte fraaie Kür neer en wist ondanks de jury verschillen de winnende rit neer te zetten. Het Nederlandse jurylid Jeannette Wolfs plaatste de ruiter uit Haasrode op de derde plaats. De waardering van het Belgische jurylid was echter wat minder. Jacques Van Daele gaf niet meer dan 70.50% (een vijfde plaats) voor de proef van Michiels en zijn Gribaldi zoon. Gelukkig waren de scores van de overige drie juryleden ruim voldoende compensatie waardoor het duo uiteindelijk net boven de 74% op de eerste plaats uit kwam.

Hologne-Jeux en de Hannoveraans gefokte Warhol (v. Warkant) waren eveneens in goede doen en lieten een constante proef zien die een eindwaardering kreeg van 72.525%. Daarmee kwam de amazone net wat hoger uit als Zoutendijk die met haar Kostendrukkers Watteau de derde plaats in beslag nam met een score van 72.275%. Dat de Belgische combinaties in goede doen waren vandaag mag duidelijk zijn. Jorinde Verwimp pakte een mooie top vijf notering mee op de vierde plaats. In het zadel van de KWPNer Wendor (v. Kennedy) reed Verwimp een zwingende proef met een eind score van 71.925%.

Kijk hier voor alle resultaten.