Derde plaats voor Schepens in U25 Grand Prix Stal Gravenhof

April 16, 2017

In het Gravenhof van Sint-Truiden werden vandaag verschillende Freestyle competities afgewerkt in de laatste dag van de CDI. De eerste proef van de dag was voorbehouden voor de Young Riders en onze landgenote Jasmine Gysels behaalde een knappe derde plaats.

Met Zico (v. Sir Sinclair) onder het zadel, sprokkelde ze in totaal 68,026% bij elkaar wat haar dus een bronzen plak opleverde. De eerste plaats ging naar de Amerikaanse Lina Uzunhasan. Zij reed Donna Rau (v. United) met een totaal van 72,675% naar de eerste plaats. Deze amazone presteerde gisteren in de teamcompetitie ook al erg sterk. De tweede plaats was voor Sophie Stilgenbauer. Zij reed met Scharon 17 (v. Show Star) een knappe kür die door de jury met een totaal van 70,439% beloond werd.

Ingrid Rimestad (Oestersoeens Don Juan) en Ludwig Wilken (Capo Knight) vervolledigden de top vijf. Zij kregen respectievelijk 67,982% en 67,763% van de jury.

In de Junior rubriek was het opnieuw Laura Luyten die voor de beste Belgische prestatie zorgde. Met Dark Chocolate (v. Damon Hill) onder het zadel, scoorde ze een totaal van 70,965%. Hiermee moest ze enkel de Deense Anne Mette Lyager voor zich laten. Zij kreeg een totaal van 71,097% achter haar naam en kon hiervoor rekenen op Brandtoftes Sjubell (v. Don Juan). De Duitse Anna Pramschüfer vervolledigde het podium met Allegro HL (v. Acolord). Hun proef werd door de jury met een totaal van 68,991% beloond.

De rest van de top vijf werd volledig bezet door Deense amazones. Karoline Rohmann en Jakas Don Louvre eindigden op de vierde plaats. Anna Maarbjer Piechnik nam met Kirks Dibsi (v. Come Back II) de vijfde plaats voor haar rekening.

In de Grand Prix voor de U25 ruiters was het de Nederlandse Carlijn Huberts die de jury het meest kon overtuigen. Zij reed met Watoeshi (v. Harmony’s Rousseau) naar de overwinning met een totaal van 67,636%. Met deze score bleef de ze Deense Katrine Gammelgaard Loft en onze landgenote Carole Schepens voor.

Loft reed met La Reina Romana (v. Blue Hors Romanov) een mooie proef die een door de jury met 66,822% gescoord werd. Schepens verzamelde met Velvet  Dream (v. Dream of Heidelberg) 64,147% voor haar thuispubliek. Nicolas Wagner (Quitzow 3) en Laura Hviid (Schwadroneur) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.