Cosmo 59 blijft onder het zadel bij Sönke Rothenberger

January 7, 2017

De 10-jarige KWPN-er Cosmo 59 zal behouden blijven voor het Duitse dressuurteam en zijn ruiter Sönke Rothenberger. Eurodressage meldt dat Ralph Westhoff het paard sinds deze maand voor de helft in eigendom heeft voor een bedrag van 6 miljoen euro.

De nog maar 22 jarige Rothenberger maakte samen met de Van Gogh zoon een indrukwekkende ontwikkeling door in de internationale dressuursport. Zo was daar het teamgoud in 2014 tijdens de Europese Kampioenschappen voor de Young Riders, waarna de overstap naar de Grand Prix volgde. In 2016 werd het tweetal vervolgens gekozen voor de Olympische Spelen waar ze met het team een gouden medaille binnen wisten te halen, maar waar ze ook individueel in de Grand Prix op een zevende plaats eindigden.

Zakenman Westhoff is directeur bij het Duitse rubberverwerkingsbedrijf Kraiberg. Jaarlijks draait het bedrijf een omzet van 500 miljoen euro. Westhoff heeft naast Cosmo ook Bonzanjo en Florenciano in eigendom, die op stal staan bij Eyal Zlatin. Ook kocht hij nog de zevenjarige Sankt Anton aan voor Sanneke Rothenbergen.