CDI Roosendaal: Suraya Hendrikx net buiten de prijzen in Junior Freestyle

CDI Roosendaal: Suraya Hendrikx net buiten de prijzen in Junior Freestyle
In Roosendaal werd een druk internationaal dressuur-weekend zonet afgesloten met de CDI3* Grand Prix Special. 11 deelnemers kwamen aan de start van deze proef. De jury bestond onder andere uit de Nederlander Francis Verbeek Van Rooy en de Belg Jacques Van Daele.

Uiteindelijk was het de Brit Gareth Hughes die de jury het meest kon overtuigen. Met Don Carissimo (v. Don Crusador) onder het zadel, reed hij een totaalscore van 72,490% bij elkaar. Hiermee deed hij beter dan de Deen Anders Dahl die met Selten HW (v. Sandro Hit) op een totaal van 72,012% strandde. De top drie werd vervolledigd door de Duitse amazone Stella-Charlott Roth. Zij reed met haar 13-jarige ruin Rubin Action (v. Rohdiamant) een knappe proef die door de jury met een totaal van 68,333% beloond werd.

De Nederlander Jean-Rene Luijmens eindigde op de vierde plaats. Hij kon rekenen op de 11-jarige Sandrea zoon Aswin om een totaal van 68,039% bij elkaar te rijden. Dominque Bunse vervolledigde de top vijf met First Edition 9 (v. Fiano).

Eerder vandaag kwamen ook de junioren in de ring voor de Junior Freestyle. Hier ging de overwinning naar een Nederlandse combinatie: Carlijn Vaessen en Fossbury (v. Ampere) reden een totaal van 73,917% bij elkaar en gingen zo met de winst aan de haal. De rest van de top drie kleur ook volledig in de Nederlandse driekleur. Mylene Spaak nam met Ziteldo (v. Royal Dance) de tweede plaats voor haar rekening. Samen met haar ruin reed ze naar een totaal van 73,208%. Daphne van Peperstraten, die dit weekend al goed was voor enkele klasseringen, behaalde nu de derde plaats. Ze kon hiervoor rekenen op Greenpoint's Cupido (v. Johnson Tn N.O.P.).

Alice Campanelle (Chin Chan K) en Ebba Kjellberg (Boegegardens Limbery) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Onze landgenote Suraya Hendrikx eindigde met Black Beauty (v. Gribaldi) net buiten de prijzen. Zij verzamelde een totaal van 69,208% en eindigde zo op de zevende plaats.

Klik hier voor alle resultaten