BWP heeft eerste medaille dankzij Philip Jorissen te Gesves

BWP heeft eerste medaille dankzij Philip Jorissen te Gesves
Het doek is gevallen in Gesves voor de 5-jarige dressuurpaarden. De Belgisch kampioen is gekroond. De andere plaatsen op het podium zijn toegekend.

Er verschenen vanaf 10.30h 9 combinaties in de piste. Ze reden hun proef en kregen nadien meteen hun score en de daarbij horende commentaar.

Het paard dat zich tot Belgisch kampioen kroonde luistert naar de naam Bellagio (Bellissimo M). Het werd voorgesteld door Andrea Muller-Kersten. Ze kregen van de jury de hoge score van 86.6%. De daarbij horende commentaar van de jury was dan uiteraard ook zeer lovend. Dit zowel over de proef, de kwaliteiten van het paard als over de toekomstperspectieven voor dit paard.

Op de tweede plaats vinden we de laatste starter uit de proef terug. Philip Jorissen had de grote BWP merrie Miss Dior Van Den Bruel (Special Agent Amour) onder het zadel. De jury had voor de proef van Philip 81.6%  in gedachte.

De derde plaats werd ingenomen door Marco Ulrich met zijn Finaud (Fidertanz). Marco reed een zeer nette proef zonder fouten en dat werd door de jury beloond met 78.0%.

Equnews had na afloop een gesprek met de zilver winnaar Philip Jorissen.

"Ik ben zeer tevreden over mijn paard. Ik kreeg ze begin april onder het zadel van de familie Blockx- Vansweevelt. Eén keer per week ga ik de merrie rijden en de rest van de week werkt Lilly ze. Zij neemt ze ook mee op LRV wedstrijden. Hier in proef liep ze in een mooie houding. Ze heeft heel veel evenwicht, een ruime stap, een super draf en een heel gedragen galop. Ze is zeker een paard waar we in de toekomst veel gaan over horen. Miss Dior is voor mij toch een beetje speciaal want we hebben zelf haar vader Special Agent Amour gefokt en hij staat nog steeds bij ons op stal. Ook zijn volle broer liep mee onder het zadel van Klaartje Dumon. Ze werden knap vijfde. Deze Secret Agent Amour is nog steeds in onze eigendom en beschikt net zoals vele kinderen van Special Agent Amour over veel kwaliteit." Toen mocht Philip de felicitaties in ontvangst nemen van de stralende en gelukkige Walter en Lilly Blockx -Vansweevelt.

Hieronder kan u enkele foto's zien van de BWP merrie Miss Dior Van Den Bruel en Philip Jorissen

Straks volgen er meer foto's via Fb site.

Photo: Ilona De Ruyter

[gallery size="full" ids="150986,150985,150984"]

Klik hier voor de resultaten