België voorlopig op vijfde plaats in Nations Cup Compiègne

België voorlopig op vijfde plaats in Nations Cup Compiègne
In Frankrijk werden er voor het team van Groot-Brittannië mooie resultaten gehaald in de Nations Cup.  Zo wisten Spencer Wilton en zijn Super Nova II (v. De Niro) na een sterke Grand Prix het Britse team een behoorlijke voorsprong te geven en ging hij met zijn score van 75.32% ook nog eens aan de leiding in het individuele klassement. Ook zijn teamgenoten Hayley Watson en haar Rubins Nite (v. Rubin Royal) kreeg een nette score van 71.52%m terwijl er voor Gareth Hughes en zijn Don Carissimo (v. Don Crusador) een score was van 70.400%. Hun totaal kwam uit op 217.240 punten wat hen de overwinning opleverde.

Zo was het vervolgens het Nederlandse team dat zich op een sterke tweede plaats wist te settelen. Het beste resultaat kwam daarbij van Adelinde Cornelissen en haar Aqiedo (v. Undigo) met wie zij hier naar een mooie score wist te rijden van 72.90%, wat haar ook nog eens een vijfde positie opleverde in het individueel klassement. Patrick van der Meer en zijn Zippo (v. Rousseau) kregen van de jury een score van 71.080% die hem naar een tiende plaats bracht in het individueel, terwijl Jeannette Haazen op hem voor wist te blijven in het zadel van de Abanos zoon Dabanos D'O4. Met een score van 71.260% staar ze daarmee dan ook op de negende plaats. Danielle Heijkoop kende wat problemen tijdens haar proef. Samen met haar Badari (v. Gribaldi) kende ze een aantal probelemen in de galopswissels en waren er wat foutjes bij de piaffe en de overgangen in de passage. Uiteindelijk kreeg ze het wegstreepresultaat van 66.26%. Het Nederlandse team eindigde op de tweede plaats met een totaal van 215.240 punten.

Het team van Zweden weet zich op de derde plaats te plaatsen. Zo was er een nette rit van Tinne Vilhelmson en Paridon Magi (v. Don Primero) die naar een score reden van 73.200%. Terwijl ook Patrik Kittel een aardige score van 72.320% wist op te halen in het zadel van zijn Deja. In totaal kreeg het Zweedse team een puntentotaal van 213.280.

Het team van Denemarken eindigde op de vierde plaats met 212.400 punten, terwijl België naar de vijfde plaats wist te rijden met een score van 210.260 punten. Dit mede dankzij de 72.00% van Jorinde Verwimp en haar Tiamo die hier individueel nog eens de zevende plaats wisten te bemachtigen.

Morgen wordt na de Grand Prix Special en de kür (per rubriek twee ruiters) de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Klik hier voor alle resultaten

Klik hier voor het individuele klassement