Ashley Holzer binnenkort onder de Amerikaanse vlag op wedstrijd

Ashley Holzer, de 53-jarige dressuuramazone uit Canada, wist al heel wat mooie resultaten op haar naam te schrijven. Zo ging ze 4 maal naar de olympische spelen, deed de mee aan wereldbekers en aan enkele wereld ruiter spelen.

Holzer wordt bovendien ook nog geprezen om haar goede trainingsmethodes en haar doorzettingsvermogen, wat haar ook een zeer goede trainer maakt.

Dit alles gebeurde voorheen onder de Canadese vlag, want Holzer is namelijk hier geboren. Ondertussen woont ze al jaren in Amerika met haar man en 2 kindjes en ook de paarden die ze uitbrengt zijn allemaal Amerikaans.

Het leek dan ook een logische stap voor Holzer om de Amerikaanse nationaliteit aan te vragen. Holzer zit nu nog een jaar in een overgangsjaar en zal dus pas vanaf volgend jaar officieel starten onder de Amerikaanse vlag. Daarbij komend was dit ook nog eens het meest interessante jaar om te veranderen, kwestie er geen olympische spelen zijn dit jaar.

Met deze nationaliteit verandering hoopt ze deel uit te maken van team USA tijdens de Wereldruiterspelen in Tryon volgend jaar. Holzer heeft namelijk 3 GP paarden op dit moment en hoopt dat dit voor het team een troef is.