Anna Kasprzak niet aan de start met Donnperignon tijdens Deense Kampioenschappen

June 17, 2017

Via haar website heeft de Deense amazone Anna Kasprzak laten weten niet te zullen starten met haar topper Donnperignon tijdens de Deense Nationale Kampioenschappen. De Donnerhall nakomeling heeft last van zijn mond en staat voorlopig op rust.

Bij het paard werd een gebroken kies en twee slechte kiezen geconstateerd, waarop direct besloten werd om het dier te laten opereren. De inmiddels 18-jarige Donnperignon zal daardoor de nationale kampioenschappen moeten missen. Volgens Kasprzak vindt ze het belangrijk de ruin nu zijn rust te gunnen zodat hij volledig kan genezen, dan later met risico op ontstekingen te zitten en zo de selectie voor het EK te moeten mislopen.

Vorig jaar wist ze de zilveren medaille te winnen met de ruin tijdens de nationale kampioenschappen. Het tweetal maakte tevens onderdeel uit van het Deense team voor Rio en startte dit jaar weer in Doha. Hier behaalde ze tweemaal een derde plaats.

Kasprzak zal echter niet langs de kant blijven staan, zo heeft ze haar Rockwell nakomeling Rock Star nog achter de hand met wie ze zal deelnemen aan de kamioenschappen in Broholm.

 

Equnews /

Anna Kasprzak