Anna-Christina Abbelen zorgt voor Duitse overwinning in Roosendaal

Anna-Christina Abbelen zorgt voor Duitse overwinning in Roosendaal
In Roosendaal lieten de Nederlandse pony ruiters duidelijk van zich horen, ze vulden mooi de top vier. Kim Noordijk wist de eerste plaats in de wacht te slepen. Ze behaalde met haar pony Brasil (Sandokan's Leonardo x Orchard D' Avranches) een score van 73,984%. Ze werd gevolgd door Marie Kleinepier met een score van 73,089%, zij reed Equestricons Defilee de Mode (Danny Gold x Nightfever). Op de derde plaats eindigde Kiki Romney met Reedborder Amazing (Bodo x Bokkesprong Czardas) met een score van 71,789%. Kort daarop eindigde Marten Luiten vierde, met Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn x Orchard D' Avranches) en een score van 71,220%. De vijfde plaats was voor de Engelse Sophie Taylor. Sophie reed Madam's Miss Maria (Woldhoeve's Silco x Wester Aikema's Norbert) en behaalde een totaalscore van 70,528 %.

Ook de Young Riders kwamen vandaag in de ring. In deze rubriek kwamen er 15 combinaties aan de start. De winst ging uiteindelijk naar de Duitse amazone Anna-Christina Abbelen. Zij reed met haar Fuerest On Tour  (Fürst Heinrich x Rubioso) een mooie proef, die door de jury met een totaal van 76,417% beloond werd. De Turkse Lina Uzunhasan eindigde op de tweede plaats. Samen met haar KWPN merrie Donna Ray (United x Negro) verzamelde ze een totaal van 75,208%. De Italiaanse Valentina Remold vervolledigde de top dire. Met Broadway (Vivaldi x Calvecimbel) onder het zadel, verzamelde ze een totaal van 73,958% wat haar dus uiteindelijk een derde plaats opleverde.

De Nederlandse Jasmien de Koeyer eindigde met Esperanza (Desperados x Krack C) op de vierde plaats. Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (Riccione x Laredo) vervolledigden de top vijf.

De uitslagen kan je hier terugvinden.