Nederlander verslaat wereldkampioen in Wereld Beker Mennen

December 30, 2016

In Mechelen werd een druk internationaal weekend zonet afgesloten met de Wereld Beker Manche van het mennen. Boyd Exell slaagde er al in om verschillende manches op zijn naam te schrijven en hij kwam dus ook dit keer aan de start als de grote favoriet.

De Australiër legde uiteindelijk een zeer snelle eerste ronde op wat heb een plaats in de drive-off opleverde. Samen met hem stootten ook  IJsbrand Chardon en de Zwitser Jerome Voutaz door naar de allesbeslissende finale.

In die finale was het de Nederlander Chardon die wist te imponeren: hij reed een erg snelle tijd en maakte geen enkele fout. Dit leverde hem een totaal van 128,71 seconden én de eindoverwinning op. De wereldkampioen Exell reed ook nu een erg snelle ronde, maar hij moest deze keer toch zijn meerdere erkennen in Chardon. Exell maakte bovendien ook een fout, wat resulteerde in een totaal van 129,55 seconden. Voutaz vervolledigde het podium met een tijd van 135,97 seconden.

Ook voor een andere Nederlander, Koos de Ronde was er een top vijf klassering. Zijn tijd van de eerste ronde was net niet snel genoeg om in de drive-off aan de start te verschijnen. Hij eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Onze landgenoot Glenn Geerts nam de vijfde plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor de resultaten