Duitsland weer onnavolgbaar bij Wereldbeker voltige

December 29, 2016

Er waren vandaag weinig verrassingen bij de Wereldbeker voltige op de Kerstjumping in Mechelen. Net als afgelopen dinsdag tijdens de eerste ronde waren het de Duitsers die de indivudiele prijzen wegkaapte en het Italaanse team dat in de Pas Des Deux de beste was.

Jannik Heiland toont zijn supervorm bij de mannen dit weekend door twee maal toe te slaan en zijn landgenoot Jannis Drewell te verslaan in Mechelen. Met een fraai oefening die vele kleine show elementjes bevatte turnt Heiland naar 8.528 punten. Bij Drewell die momenteel de onbenaderbare nummer één op de FEI ranking is ging het niet helemaal volgens plan. Al vroeg in zijn proef sloop er een fout in. Ondanks zijn goede herstel kon hij niet tippen aan Heiland en kreeg van de jury 8.380 punten. De Fransman Clement Taillez pakte de derde plaats bij de mannen.

Bij de vrouwen zagen we ook weer een bekend gezicht op de eerste plaats. De Duitse Kristina Boe won me een kleine voorsprong van de Italiaanse Silvia Stopazzini. Boe turnde een elegante proef en kreeg 8.598 punten, terwijl de Italaanse niet meer als 8.413 punten kreeg.

Lauren Vanlerberghe die voor België in actie kwam kon vandaag het niveau van de Duitse Boe niet evenaren. Zij werd met 7.618 punten zevende.

Bij de Pas Des Deux ging het enkel om twee paren die dit weekend in actie kwamen. Het Duitse duo van Ossenberg en Gerdes konden hier niet de prestaties van hun single collega’s evenaren. Ze werden tweede met 7.063 punten. Terwijl het Italiaanse duo van Stopazzini en Lupachini de ruime score van 8.767 punten. ontvingen.

Kijk hier voor alle resultaten.