De Olympische Kampioen, Nick Skelton, zal zijn memoires in oktober 2017 publiceren

De Olympische Kampioen, Nick Skelton, zal zijn memoires in oktober 2017 publiceren
De "Orion Publishing Group" is trots te melden dat de uitgeverij van Weidefeld en Nicolson,  via Johnny Whitmore, de handels directeur van de "Stellar Group", de autobiografie van Nick Skelton gekocht heeft die voor oktober 2017 zou moeten gedrukt worden.

Na een succesvolle carrière van meer dan 40 jaren is Nick Skelton een levende legende in de wereld van de showjumping. Nick is de enige ruiter die zoveel internationaal wedstrijden heeft gewonnen met zoveel verschillende paarden. Hij was op elke grote wedstrijd waar hij deelnam zoals in the Olympische spelen, in Hickstead of Aachen, in Geneva, Paris, Spruce Meadows wel altijd ergens geplaatst. Nick Skelton heeft aan 8 Olympische spelen deelgenomen. Hij maakte deel uit van het Britse team toen ze de gouden medaille in London in 2012 wonnen. Vorige jaar heeft Nick Skelton met zijn paard Big Star zijn naam op de ere lijst van de Olympische spelen geschreven toen hij de gouden medaille in Rio won op zijn 58 jaar.

Nick begon paard te rijden toen hij slechts 18 maanden oud was en heeft sinds dien de teugels niet meer afgegeven. Toen hij 17 jaar oud was, pakte hij de gouden medaille en eindigde op de tweede plaats met zijn team in het Europees Junior Kampioenschap in 1975. Daarna strijde Nick Skelton gedurende 38 jaren in meerdere Kampioenschap voor het Britse team en wist hier een heleboel medailles te bemachtigen.

In 1980 nam Nick deel aan de Alternative Olympics, waar het Britse team een zilvere medaille kon halen. In 1978 wist Nick Skelton het puissance record te breken dat nadien in de jumping wereld niet meer verbroken werd. Hij reed hier over een hindernis van maar liefst 2m34 hoog (7'7").



Daarna moest Nick Skelton zich spijtig genoeg terugtrekken uit de jumping wereld na een ernstig val waardoor hij zijn nek had gebroken. In 2002 zagen Nick Skelton terug verschijnen in de ring dankzij een snel herstel. Nu zal de ruiter samen met Bernadette Hewitt, zijn ongelooflijk levensverhaal vertellen.

Nick Skelton zegt: " Wanneer ik besliste me uit de competitie terug te trekken, kreeg ik voor de eerste keer in mijn leven de tijd om mijn verhaal te kunnen vertellen. Ik voelde dat nu het beste moment was om dat te doen. Ik ben blij met Orion en Bernie aan dit boek werken en ik wacht ongeduldig op de laatste versie hiervan."

Alan Samson zegt " De autobiografie van Nick Skelton zal een van de beste sport autobiografieën van deze herfst worden. Het is niet alleen een perfect boek voor groene ruiters en amazone maar voor iedereen die Nick Skelton bewondert na zijn onvergetelijk prestatie tijdens de Olympische spelen in Rio."

Nick Skelton: "My Autobiography" zal gepubliceerd worden door Weidenfeld & Nicolson op 19 oktober 2017. Hardback copies zullen beschikbaar zijn voor £20 en eBook's voor £10.99.