BWP'er Flower levert Foster een podium plek in Wellington

BWP'er Flower levert Foster een podium plek in Wellington
Tijdens het Winter Equestrian Festival  in Wellington, Florida, zet Todd Minikus zijn succes reeks verder in het zadel van de KWPN'er Zephyr. Twee weken geleden debuteerde Minikus met de Landor S-zoon, sindsdien noteerde de combinatie reeds twee overwinningen op het palmares.

In de afsluitende 1.50m Suncast Jumper Classic proef greep de combinatie ook afgelopen zondag de winst. Het bleek een 'clash of the titans' tussen Minikus, Kent Farrington, Tiffany Foster, Conor Swail en Eric Lamaze in de barrage van deze 1.50m proef.

Samen met de dertienjarige Zephyr klokte Minikus uiteindelijk foutloos af in 35,98 seconden. Met slechts een fractie verschil volgde Swail op de tweede plaats in het zadel van de 12-jarige BWP-merrie Flower (Bon Ami). De combinatie klokte foutloos af in 36,38 seconden.

Tiffany Foster volgde op de derde plaats met het voormalige SFN-paard, Brighton (Contendro II). Voor voormalig Olympisch Kampioen, Eric Lamaze was er een vierde plaats weggelegd met onder het zadel van Chacco Kid Group’s Chacco Kid (Chacco Blue).

In de tweester Grote Prijs was de winst voor de voormalig Amerikaanse Emily Moffit. Afgelopen zomer won ze nog de 2* GP in Knokke, en voegde er ditmaal een tweede GP overwinning bij op het palmares. Moffit en For Sale 6 (For Pleasure) versloegen Dubbeldam's student Lucas Porter met B Once Z (Baloubet du Rouet) in een slepende barrage.

Moffit kwam tijdens deze WEF-week voor het eerst aan de start onder de Britse kleuren.




Klik hier voor de uitslagen.