Wie wordt de opvolger van Helene Heudens in de Cavalor Cup?

Wie wordt de opvolger van Helene Heudens in de Cavalor Cup?
We naderen de ontknoping van de zesde editie van de Cavalor Cup jumping. De drie finalisten per Vlaamse provinciale die op Jumping Mechelen 2014 het tegen elkaar opnemen, zijn intussen gekend. Helene Heudens (HROV) uit Kortenaken pakte in 2013 de eindoverwinning voor VOR-ruiter Nick Van Hoydonck uit Loenhout en collega HROV-ruiter Manu De Roeck uit Verrebroek.

De finale zal dit jaar in Mechelen doorgaan op zondag 28 december om 16u00 in de B-piste. De 3 beste ruiters van het eindklassement van elke provinciale groepering mogen deelnemen aan deze finaleproef.


Vooraleer het zover is, krijgen zij de kans om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten: op dinsdag 11 november mogen zij namelijk op stage bij de succesvolle tweelingbroers Nicola en Olivier Philippaerts. Zij zitten allebei in het A-kader van het VLP-Talententeam en zijn beiden nu al bijzonder succesvol op het allerhoogste internationaal jumpingniveau.
Alle aanwezigen krijgen als extraatje nog een rondleiding op Stoeterij Dorperheide.

We wensen de finalisten alvast een bijzonder leerrijke stage toe en we wensen hen veel succes op de stage. Dit zijn ze (in volgorde van het provinciaal eindklassement):
































































































HGVBB
1 Van Es Danny Putte
2 De Swert Ellen Putte
3 De Plecker Anthony Asse
HROV
1 De Vis Dirk Steenhuffel
2 Vermeire Jidske Hamme
3 De Rycke Dylan Bornem
KR
1 Das Francis Meldert
2 Vanaenrode Jolien Alken
3 Franco Edwin Opglabbeek
VOR
1 Van Inderdael Joke Zoersel
2 Maes Shirley Aartselaar
3 Vermeiren Jessy Brasschaat
WVUR
1 Derousseaux Laurens Ruddervoorde
2 Devisch Camille Waregem
3 Vanhoutte Sophie Izegem

Naast de ondersteuning van de Cavalor Cup, voorziet Cavalor voor de drie podiumplaatsen voor elke Vlaamse provinciale voor het seniorenkampioenschap jumping bijkomende naturaprijzen.



Over de Cavalor Cup jumping


[caption id="attachment_75076" align="alignright" width="199"]Helene Heudens tijdens de prijsuitreiking vorig jaar Helene Heudens tijdens de prijsuitreiking vorig jaar[/caption]

De Cavalor Cup jumping is een provinciaal regelmatigheidscriterium voor jumpingruiters dat verreden wordt op een hoogte van 1m10-1m15. Iedere provinciale groepering heeft 4 wedstrijden aangeduid waarvan de belangrijkste proef 1m10-1m15 meetelt voor deze cup. Per provinciale groepering is een eindklassement opgesteld. De beste drie ruiters van het eindklassement mogen deelnemen aan een finaleproef op Jumping Mechelen.
Vorige laureaten:
- 2013: Helene Heudens (HROV)
- 2012: Danny Van Es (HGVBB)
- 2011: Marc Bellemans (HGVBB)
- 2010: Bert Panneels (HROV)
- 2009: Jidske Vermeire (HROV) en Danny Van Es (HGVBB)


Meer informatie over de Cavalor Cup jumping is te vinden ophttp://www.vlp.be/jumping/Jumping-Cavalor-Cup/.