Wathelet redt Belgische eer op de eerste dag

De eerste dag van de Wereldruiterspelen kwam de Belgische equipe niet voor de dag zoals gehoopt met eerste starter Jos Verlooy die meteen in het stof beet. Uiteindelijk is het onze kampioen, Gregory Wathelet, die als laatste starter van de equipe van Kurt Gravenmeier de derde plaats in het individuele klassement weet op te eisen.

Thuisland Frankrijk heeft een sterke prestatie neergezet met Patrice Delaveaux op twee en Pénélope Leprevost op de zesde plaats. Hiermee staan zij naar verwachting op de eerste plaats in het landenklassement.

Voor België begon Jos Verlooy veel belovend aan zijn eerste omloop. Domino sprong geweldig totdat hij een voet in de sloot achterliet en bij hindernis acht niet goed uit kwam. In de resulterende stop kwam Verlooy onbalans en spijtig ten val. Olivier Philippaerts en Cabrio vd Heffinck zetten vervolgens een prestatie neer om over naar huis te schrijven. Fraai gaan zij door het parcours en noteerden een pech balk op hindernis vijf.

Met Belgie terug in de race is het Pieter Devos  die na de middag pauze gebrand is op een goede prestatie. Hij zet goed aan met Dream of India Greenfield en blijkt wellicht wat te gretig. Hij zet een snelle vierfout ronde neer, waarmee hij uiteindelijk 33ste gaat worden.


Achteraan in het veld is er dan nog onze troef, Gregory Wathelet met Conrad de Hus. Soepel en snel overwinnen zij het lastige parcours van parcoursbouwer Frédéric Cottier en noteren een super tijd van 77.33 seconde, goed voor de derde plaats!

Individueel ging de winst naar het Ierse super talent Allen Betram. Hij gaf met Molly Malone de hele wereldtop het nakijken door al vroeg een tijd van 77.01 seconde neer te zetten. Alleen Abdelkebir Ouaddar ging sneller met Quickly de Kreisker, maar een fout op de slootfout zet de Marokkaan op de dertiende plaats. Tweede werd Patrice Delaveaux met Orient Express. De Amerikaanse Beezie Madden pakt de vierde plaats met Cortes.