Vierde plaats voor Pieter Devos in Wereldbeker Helsinki

Vierde plaats voor Pieter Devos in Wereldbeker Helsinki
In Helsinki waren deze middag alle ogen gericht op de Werelbekermanche. Met 36 topruiters aan de start, beloofde het alvast een spannende wedstrijd te worden. Vijftien ruiters slaagden erin om een foutloze eerste omloop af te leggen en kwamen terug in de barrage.

In die barrage was het Romain Duguet die overtuigend naar de overwinning reed. Met Quorida de Treho (Kannan) onder het zadel, finishte hij in 30,96 seconden. Hiermee was hij bijna twee seconden sneller dan Mathieu Billot die op de tweede plaats eindigde. Billot reed Shiva d'Amaury (For Pleasure) in 32,70 seconden naar de eindstreep. De top drie werd vervolledigd door Meredith Michaels-Beerbaum. Haar paard Comanche (Coupe de Coeur 2) bleef van het hout en finishte in 32,78 seconden.

Onze landgenoot Pieter Devos is er weer eens in geslaagd om zich in de kijker te springen. Hij behaalde met Dream of India Greenfield (Gem of India) een knappe vierde plaats door in 32,92 seconden een foutloze omloop te springen. Steve Guerdat en Bianca (Balou du Rouet) vervolledigden de top vijf. Ook zij sprongen een foutloze barrage en finishte in 33,67 seconden.

Niels Bruynseels, die er gisteren nog in slaagde om de Grote Prijs te winnen, eindigde vandaag knap op de zevende plaats. Hij reed met Cas de Liberté (Cracky Z) een snelle barrage, maar kreeg jammer genoeg een springfout aangerekend.

Klik hier voor de resultaten