Tweede plaats voor Van Paesschen in GP-kwalificatie Oliva

Tweede plaats voor Van Paesschen in GP-kwalificatie Oliva
In het Spaanse Oliva is de eerste week van de MET-tour bezig. Vandaag werd daar als hoogtepunt van de dag de 1.45m GP-kwalificatie verreden. Het werd een proef tegen de klok.

De winst ging naar de Ier Alexander Butler en de tienjarige hengst Hallowberry Cruz (v. Cruising). Zij reden een foutloze ronde in 66.64 seconden. In september won deze combinatie ook nog een proef en werden ze zesde op de CSI3* in Bonheiden. Constant Van Paesschen waagde ook nog een poging om sneller te zijn, maar was met de achtjarige Astro Boy (v. Sarantos) een seconde trager in 67.76 seconden. Hij eindigde zo op de tweede plaats. De Franse Marie Demonte werd derde met Royalty du Genet (v. Diamant de Semilly). Voor hun noteerden we een foutloze ronde in 69.06 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Richard Barton met Donata (v. Ukato) en Anthony Condon met Balzac (v. Oklund). Zij kwamen foutloos door de finish in respectievelijk 69.16 seconden en 70.02 seconden.

Jessica Geurts en Gilbert Deroock wisten zich ook nog te klasseren. Voor Jessica Geurts en Icarus (v. Douglas) was er een vijftiende plaats. Deroock maakte zijn comeback met Uppercut Libellule (v. Jarnac) en kreeg drie strafpunten voor tijdsoverschrijding. Zij werden zo nog zestiende.

Klik hier voor de resultaten.