Tijdsfouten voor de Belgen in de Grote Prijs van Samorin

Tijdsfouten voor de Belgen in de Grote Prijs van Samorin
Ook in het Slowaakse Samorin werd vandaag de Grote Prijs verreden. De korte toegestaande tijd zorgde voor een hoge moeilijkheidsgraad in deze driesterren Grote Prijs. Zo ook voor onze landgenoten. Van de vijftig deelnemers bleven er slechts zes foutloos en binnen de tijd.

Het waren uiteindelijk de Nederlanders die deze proef domineerden. De overwinning ging naar de nog maar 21-jarige Amber Fijen. Deze amazone wist met Briljant (v. Chacco-Blue) twee keer een foutloze ronde neer te zetten en kwam in de barrage over de eindstreep in een tijd van 38.73 seconden. Vorige week werd deze combinatie ook al zesde in de GP 2* in Samorin. Haar landgenoot Sander Geerink werd tweede met de elfjarige ruin Robinson (v. Uniek). Zij finishten foutloos in een tijd van 39.05 seconden. De derde plaats ging naar de Zweedse Nicole Persson en Lexington 65 (v. Jamaica).

Onze landgenoten wisten zich niet te kwalificeren voor de barrage. Jos Lansink (For Cento) en Damien Haelterman (Hooligan de Laubry) bleven beiden niet binnen de toegestane tijd en eindigden beide met één strafpunt. Zij werden zo respectievelijk zevende en negende. Karel Cox (Cayen Van Het Hobos) werd de snelste vierfouter en eindigde zo op een elfde plaats.