Tiffany Foster schenkt gewonnen Mercedes aan haar groom

Tiffany Foster schenkt gewonnen Mercedes aan haar groom
De Canadese amazone Tiffany Foster uit North Vancouver kreeg de eer om het in Calgary verreden Spruce Meadows Masters toernooi af te sluiten. Foster stond aan de leiding in het Canadese klassement en werd gekroond als de Mercedes-Benz ruiter van het toernooi.

In dit toernooi gaat het om de beste Canadese ruiter die de meeste punten weet te winnen. Het kwam hier dan ook aan op de laatste dag van de competitie.

“Er waren veel goede ruiters aan de start in deze competitie en het kwam neer op een nagel-bijtende barrage,” aldus de 31-jarige Foster, die tevens deel uitmaakte van het team dat een gouden medaille won op de Toronto Pan American Games.

Met het winnen van deze Mercedes-Benz ruiter award, werd ze beloond met een Ă©Ă©n jarig lease contract op een voertuig naar keuze. Hierop besloot Foster haar groom, Jerome Caron, die zowel Quintender 2 als Cyber verzorgt, deze auto cadeau te doen.

“Eerder dit jaar is de auto van Jerome kapot gegaan, hierop volgde het plan om hier tijdens het Spruce Meadows toernooi deze auto voor hem te winnen”, aldus Foster. “We kwamen hier voor de overwinning!”

Beide paarden van Foster zijn in eigendom van Andy en Carlene Ziegler’s Artisan Farms. Normaal rijdt Andy Ziegler zelf zijn paarden in dit toernooi, maar hij besloot voor deze wedstrijd de teugels over te geven aan Foster. Hetgeen een winnende strategie bleek te zijn.
Foster is fulltime stalruiter bij Artisan Farms en was dan ook zeer lovend over het tweetal. “Ze zijn allebei echt fantastisch, het zijn paarden met veel kwaliteit en het was leuk om hen in deze reeksen uit te mogen brengen. We hebben veel te danken aan Artisan Farms die echt geweldig zijn geweest voor Team Canada, zo steunen ze niet alleen mij maar ook Eric Lamaze en Yann Candele”.