Tiende plaats voor Jerome Guery in de Wereldbeker van Bordeaux

Tiende plaats voor Jerome Guery in de Wereldbeker van Bordeaux
In Bordeaux was het vandaag een hele spannende laatste manche van de Wereldbeker. Verschillende ruiters probeerden nog enkele punten bijeen te sprokkelen om zo te stijgen in de ranking en bij de top achttien te raken die naar Göteborg mogen. Het werd een heel spannende wedstrijd met maar liefst zeventien combinaties in de barrage. In de barrage was het ook zeer spannend met veel gewaagde rondes.

De Franse ruiters hadden tot nu toe alle proeven gewonnen buiten de speed and handiness en dit wouden ze duidelijk ook zo houden. Uiteindelijk was het Kevin Staut die de Wereldbeker op zijn naam schreef met de vijftienjarige Reveur de Hurtebise (v. Kashmir van het Schuttershof). Deze combinatie reed een zeer snelle ronde in 39.86 seconden. Op de tweede plaats zagen we nog een zeer snelle Franse ruiter. Simon Delestre finishte met de zwarte merrie Qlassic Bois Margot (v. l'Arc de Triomphe) in een tijd van 40.74 seconden. Edwina Tops-Alexander werd derde met Caretina de Joter (v. Caretino) in 40.90 seconden.

Verder in de top vijf zagen we de Duitser Marcus Ehning met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) en de Ier Dennis Lynch met All Star 5 (v. Argentinus), die vorige week nog tweede werd in de Wereldbeker van Zurich.

Jerome Guery en Papillon Z kregen een fout in de barrage en werden zo nog tiende. Ook Gregory Wathelet zagen we terug in de barrage met Eldorado van het Vijverhof, zij kregen acht strafpunten en werden vijftiende. Jos Verlooy en Hello Sunshine kregen in de eerste ronde twee fouten.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Kevin Staut_ReveurdeHurtebise