Thomas De Cock wint het kampioenschap in Hulsterlo

Thomas De Cock wint het kampioenschap in Hulsterlo
Parcoursbouwers Ward Van Oost en Steven Polfliet hadden mooie technische parcoursen klaargezet voor het provinciale indoorkampioenschap van Oost-Vlaanderen in Hulsterlo.


De opdracht voor midden en zwaar: twee omlopen foutloos blijven om een barrageplaats af te dwingen.

In de eerste omloop van de klasse zwaar bleven 7 combinaties foutloos. Na de tweede omloop waren ze nog met 4. Anneleen Deckers van Kieldrecht mocht met Grace Van Het Plutoniahof als eerste starten in de barrage en deed dit meteen voortreffelijk. Foutloos en in een snelle tijd. Pieter De Backer van Bassevelde wist meteen wat hij moest doen met Fanatique Van De Backershoeve: ook foutloos blijven en sneller zijn. Hij deed dit voortreffelijk en had meteen uitzicht op het erelint. Thomas De Cock uit Eksaarde-Doorslaar stak met Gloria D’auvray EC echter stokken in de wielen. Ook hij bleef foutloos en deed liefst 4 seconden af van de tijd van Pieter. Laatste starter Philip Van Duyse uit St.-Niklaas kreeg jammer genoeg een fout op de eerste van de barrage en daarmee was het podium bekend: provinciaal kampioen Thomas De Cock. Zilver voor Pieter De Backer en brons voor Anneleen Deckers.


In de klasse midden bleven liefst 14 combinaties foutloos na de eerste omloop. De druk was hoog en dat uitte zich ook: een foutje was snel gemaakt. Uiteindelijk konden 4 ruiters toch de nul bewaren. Amber Goethals mocht met Isaura Van De Meerputhoeve de spits afbijten: snelle tijd, maar 2 foutjes. Olivier Van Guyse dan, met Helios Van De Spelonckhoeve: ook bij hem 2 foutjes. En ook Jonas Berkers uit Zele bleef met Carlito De Winghe steken op 2 foutjes. Een ideale uitgangspositie dus voor laatste starter Bart Temmerman uit Kalken. Met Devita Van Het Broeckshof moest hij maar 1 ding doen: geen fouten maken. Met zijn ervaring deed hij dit ook met verve: foutloos en de het kampioenslint was voor hem. Amber Goethals uit Bassevelde werd tweede en Jonas Berkers derde.


In de klasse Licht konden zich 23 combinaties plaatsen voor de barrage. Het moest dus snel gaan. Elien Raemdonck van Moerzeke had deze winter al verschillende keren bewezen dat ze heel snel was. Met Fara Droeshout kreeg ze de kers op de taart: de kampioenstitel in Licht. Het podium werd vervolledigd met Bart Temmerman (Jativa Van De Leenwege) en opnieuw Elien Raemdonck (Volumia).