Thalissa Meiresonne wint de Grote Prijs bij De Breemeersen

Thalissa Meiresonne wint de Grote Prijs bij De Breemeersen
Na een gedwongen sabbatjaar is Jumping Breemeersen “bijna” volledig terug. Door de advocaten van een viertal verre buren werd de gemeente Aalter zwaar onder druk gezet om de organisatie strenge voorwaarden op te leggen. Eén van die voorwaarden is het verbod op horeca waardoor er geen drank of eten kan verkocht worden. Gratis mag het wel, maar uiteraard betekent dat een financiële doodsteek voor een sportevenement.

De organisatie van Jumping Breemeersen bleef niet bij de pakken zitten en diende een verzoek in om het verbod op horeca aan te passen. Omdat de paardensport niet het slachtoffer mocht worden van onverdraagzaamheid werd er niet gewacht op deze aanpassing.

Zo organiseerden Maarten en Donaat Brondeel afgelopen weekend hun eerste jumping. Dit was meteen een succes met tal van inschrijvingen!
In de Grote Prijs, die 1m25 hoog gebouwd stond, was de overwinning voor Thalissa Meiresonne met Gaultier (v. Cabrio van de Heffinck). Tom Sneppe en Giljan van de Legeweg eindigden op de 2e plaats. Lore Decock nam de 3e plaats voor haar rekening met Heschung van 't Ameldonk. Beide paarden zijn nakomelingen van Wandor van de Mispelaere.
Andres Vereecke (Garde a Vous) en Jan Claeys (Jakari Ag) vervolledigden de top 5.

Jan Claeys en deze Jakari Ag waren wel de beste in de 1m20 reeks. Daarin bleven zij Zoe Mortreu (Babette) en Phebe Nicodeme (Hylight van het Nijskenshof) voor. Claeys schreef ook de 1m10 reeks op zijn naam, dit met Joidello van de Keete.
De 1m15 proef werd gewonnen door Thibault Vermeulen en Georgette vh Harteveld. Ann-Florence Noppe (Elegance F) en Olivier Seynhaeve (Anais) werden 2e en 3e.

Komend weekend wordt er opnieuw gesprongen bij De Breemeersen. Tijdens deze twee speciale edities zal er gratis koffie, soep en water aangeboden worden. Wie de jumping een warm hart toedraagt kan de organisatie steunen door vrijblijvend een financiële bijdrage te leveren in de collectebussen.

Met nog drie geplande wedstrijden na nieuwjaar hoopt de organisatie op een snelle oplossing zodat de ruiters opnieuw eten en drank kunnen consumeren.