Sven Michielse wint opnieuw een Grote Prijs

Sven Michielse wint opnieuw een Grote Prijs
Afgelopen weekend stond er naast het amazone kampioenschap ook een VOR-wedstrijd op het programma in Dena Stables te Turnhout. Daar werd op zaterdag de 1m25-hoge Grote Prijs verreden en die werd gewonnen door Sven Michielse. Met Gaston van 't Steentje zette hij de snelste tijd neer van 35:98 seconden, en zo won hij de proef.  Een week eerder won het duo ook al de Grote Prijs in het Azelhof.
Vicky Van de Poel deed haar uiterste best, maar slaagde er niet in om zijn tijd te verbeteren. Met Demoiselle De La Pomme reed ze door de finish in 37:15 seconden, en behaalde zo een mooie 2de plaats. Mathieu Dehertoghe nam met Icone van het Grootveldhof de 3de plaats voor zijn rekening.

Voor Valerie Van de Poel en Easy Boy was er nog een 4de plaats. De top 5 werd vervolledigd door Raphael Stappaerts en Ethias van T Elzenhof.

In de 1m15-reeks was Nick Van Hoydonck duidelijk de beste. Met Dashira v/d Katershoeve zette hij de onklopbare tijd van 34:19 seconden neer. Dat was ruim 4 seconden sneller dan Mirthe Schoors, die met Eveline Van Rossemhof op de 2de plaats eindigde. Charlotte Mertens sprong met Twist V naar de 3de plaats. Joke Van Inderdael en Orinoco Flow wonnen de 1m05-reeks.

Op donderdag was Luc Nuyens de beste in de 1m25-proef. Hij kon rekenen op Garry van de Pertjeshoeve om de snelste tijd van 29:74 seconden neer te zetten. Kort daarna sprong Jens Nijs door de finish, in 30:18 seconden. Zo nam hij met Chocolade Z de 2de plaats voor zijn rekening. Toon Janssens en Gizelle van't Gestelhof zagen we terug op de 3de plaats. Steve Auwers (Extreme m) en Bob Brosens (Quantum R Z) zagen we in de top 5.

Shauni Van der Goten wist met Reactive de Celland de 1m15-rubriek te winnen. Ze zetten een tijd van 32:31 seconden neer, goed voor de overwinning. Shirley Maes nam met Whitney de 2de plaats voor haar rekening. Op 3 kregen we Marijn Poelmans en Koriana v/d Molenbeemden. De 1m05-reeks werd gewonnen door Kaat Willems en Corona.

In de 1m25-rubriek op vrijdag wist Hanne Mertens de snelste tijd van 28:42 seconden neer te zetten. Daarvoor kon ze rekenen op Expect. Jurgen Aernouts ging met Bonami door de finish in 29:23 seconden, goed voor de 2de plaats. Voor Philip Lever en Firecracker was er een 3de plaats.
Dries Goossens (Jezebel Van De Veldhoek) en Dimitri Taeijmans (Jackobond Van Den Doorndonck) behaalden een 4de en een 5de plaats.

Bij de 6-jarige paarden wist Jens Nijs te winnen. Hij kon rekenen op Flying-Sam om als snelste (32:61) door de finish te gaan. Ook Hanne Mertens zagen we terug. Met Kapsones S sprong ze naar de 2de plaats. O-Kiekeboo behaalde met Ronald Krijnen in het zadel een 3de plaats. Voor Jurgen Aernouts en Kato F was er een 4de plaats. Ivan Dalton reed Au Top de la Byche naar de 5de plaats.

Tot slot waren er nog de proeven op zondag. Daar werd de 1m25-rubriek gewonnen door Laurent Nuyens en Just Daddy P. Zij hadden de winnende tijd van 35:58 seconden neergezet. Stephanie Storms kwam gevaarlijk dichtbij. Zij finishte met Rolex in 35:65 seconden, wat hen een 2de plaats opleverde. Voor Laure Smans en Beauty Black was er een 3de plaats.
De top 5 werd vervolledigd door Kim Colaers (Iliaz vd Guldennagel) en Mark Voeten (For Queen & Country WZ).

De laatste 1m15-proef werd op overtuigende wijze gewonnen door Joke Van Inderdael en Dagano Van Den Achterste Dries. Zij vlogen door de finish in 32:21 seconden, ruim 2 seconden sneller dan Tom Lievens. Hij eindigde met Gracieuse de Feridoon 'H' op de 2de plaats. Lieselot Boons nam met Borlando de 3de plaats voor haar rekening.

Klik hier voor alle uitslagen.