Steve Auwers is de beste bij Stal Veldhoven

Steve Auwers is de beste bij Stal Veldhoven
Tijdens het verlengde weekend vormde stal Veldhoven in 's Gravenwezel het decor voor een regionale VOR-wedstrijd. De Grote Prijs werd daar op maandag gewonnen door snelheidsduivel Steve Auwers. Hij kon op Extreme M rekenen om de snelste tijd van 38:64 seconden neer te zetten. Nico Van Der Plaetsen reed Ultra Blue J naar de 2de plaats in 41:00 seconden.
Wim Vinckx wist zich met Judyant Van Het Herdershof op de 3de plaats te klasseren. Werner Dierckx en Candro van de Zuuthoeve zagen we op de 4de plaats terug. Claire Putters vulde met Copain de Muze de top 5 aan.

In de 1m15-rubriek was het Shirley Maes die met Whitny de winnende tijd van 63:29 seconden wist neer te zetten. Nick Van Hoydonck en Isolde Castanoo finishten kort daarna, wat hen een 2de plaats opleverde. Yoren Maes nam met Dolce Vita MM de 3de plaats voor zijn rekening.

Op zondag was er de kleine Grote Tour. Die werd gewonnen door Nico Van Der Plaetsen en Ultra Blue J. Zij finishten in 32:65 seconden, net genoeg voor de overwinning. Hanne Mertens zat dit duo wel op de hielen. Met Urgent zette ze een tijd neer van 32:85, waardoor ze op de 2de plaats eindigde. Hans Van Laer nam met Jersey Van't Laerhof de 3de plaats voor zijn rekening. Matthias Hens sprong met Ice Princess van t Heike naar de 4de plaats. Op 5 zagen we opnieuw Hanne Mertens terug. Dit keer kon ze rekenen op Expect.

De zus van Hanne, Charlotte Mertens, won dan weer de 1m15-reeks. Zij reed James Bond naar de finish in 32:10 seconden. Kris Henderickx zagen we op de 2de plaats terug met Hinka s Girl Ter Putte. Charlotte Mertens nam eveneens de 3de plaats voor haar rekening met Twist V.

Tot slot waren er op zaterdag nog de proeven voor jonge paarden. In de reeks voor 6-jarigen ging de winst naar Werner Dierckx. Hij reed Kobalt De Toxandria naar de 1ste plaats in 37:46 seconden. Steve Auwers nam met Free Willy de 2de plaats voor zijn rekening in 38:98 seconden. Jurgen Aernouts klasseerde zich op de 3de plaats met Kato F. Stijn Van Opstal (Erika-G) en Werner Dierckx (Funny Girl) zagen we op 4 en 5.

De 1m25-proef werd gewonnen door Jurgen Aernouts. Hij kon rekenen op High Five om de winnende tijd van 28:72 seconden. Steve Auwers was ook weer snel, maar net niet snel genoeg. Hij ging met Extreme M door de finish in 28:79 seconden, en moest zo tevreden zijn met de 2de plaats. Tom Stoffelen reed Desperado naar de 3de plaats. Steve Auwers nam ook de 4de plaats voor zijn rekening. Dit keer zagen we hem met Checker. Kirsten Rombouts vervolledigde de top 5 met Houston PP.

Klik hier voor alle uitslagen.