Pieter Kenis beste Belg warm-up Sires of the World

Pieter Kenis beste Belg warm-up Sires of the World
Morgennamiddag worden de Sires of the World in Zangersheide verreden. Daarnet kwamen de hengsten al in de ring voor hun warm-up. Over een hoogte van 1m40 was de winst voor de Duitser Christof Kauert met Orplid. Hij was bijna 2 seconden sneller dan de Spanjaard Manuel Fernandez Saro en Queretaro 2. De Duitser Guido Klatte nam de 3e plaats voor zijn rekening met Cornet's Prinz.
Beste Belg werd Pieter Kenis met een 5e plaats. Hij kon hiervoor rekenen op Royal Vinckenburg of Heritage. Kenis was vorige week al succesvol aan het werk in Arezzo met 5 rubrieken die hij er won. Lang zal hij niet in België blijven, want volgende week komt hij in Spanje opnieuw aan de start.

Voor Dirk Demeersman en Castelino van de Helle was er nog een 9e plaats. Nick Vrins deed het eveneens foutloos met Galisco van Paemel. Olivier Philippaerts deed het rustig met zowel Zilverstar T als Armstrong van de Kapel, met beide paarden kreeg hij 2 strafpunten voor tijd. Datzelfde resultaat was er ook voor broer Nicola met Forever D'Arco Ter Linden.

Klik hier voor de uitslag.