Pieter Devos derde in de Wereldbeker van Madrid

Pieter Devos derde in de Wereldbeker van Madrid
Op Europese bodem hebben de Belgen voorlopig nog geen sterke prestaties kunnen neerzetten. Maar in Madrid bracht Pieter Devos (FEI nr. 35) daar verandering in door 3e te worden in deze Wereldbeker manche.
Hij wist met Dream of India Greenfield zich samen met 4 andere combinaties te plaatsen voor de barrage.
Als eerste kwam de Colombiaan Carlos Lopez (FEI nr 121) in de ring met Prince de la Mare. Vorig jaar won Lopez ook al de manche in Madrid en hij was gebrand om deze prestatie te evenaren. Hij legde meteen een foutloze barrage af in een tijd van 41:37 seconden.
Pieter Devos en de BWP'er Dream of India Greenfield waren als tweede starter sneller (41:12) maar kregen in het begin van hun barrage meteen al een fout.

De Zweed Henrik von Eckermann (FEI nr. 18) kreeg met de BWP'er Cantinero ook een fout in 43:21 seconden. Nadien volgde Marco Kutscher (FEI nr. 17) met Chaccorina. Maar ook zou wisten niet foutloos te blijven en met 4 strafpunten in 45:32 seconden eindigden zij op de .

De laatste in de barrage was Christian Ahlmann (FEI nr. 11) met Taloubet Z). De winnaar van de manche in Stuttgart vorige week lieten meteen zien dat zij er vol voor zouden gaan en dat deden zij ook. In een tijd van 40:98 seconden wonnen zij deze manche.

Ahlmann op 1, Lopez op 2 en Devos op 3 in Madrid.

Klik hier voor de uitslag.