Philippe Vandoorne wint de Grote Prijs van de WVUR in Kortemark

Philippe Vandoorne wint de Grote Prijs van de WVUR in Kortemark
Stal de Ark in Kortemark mocht dit weekend de West-Vlaamse Unie voor Ruitersport ontvangen. Zowel pony's als paarden waren er welkom, met als hoogtepunt de Grote Prijs over een hoogte van 1m25. Dat werd een proef rechtstreeks op tijd.

Philippe Vandoorne was daarin de aller snelste. Hij bereed Horatio d'Aliso, en samen vlogen ze door de finish in 33:49 seconden. Dat was snel genoeg voor de eerste plaats. Magalie Maes deed met First Choice nog een verdienstelijke poging. Zij kwamen thuis in 33:83 seconden, en namen zo de tweede plaats voor hun rekening.

Nikita Taveirne reed Ballerina v Sappenleen naar de derde plaats. Voor Tom Camerlijnck en Gladstone was er een vierde plaats. De top 5 werd vervolledigd door Hannes Bruyneel en Kintus Fravanca.

Daar stopte het succes van Philippe Vandoorne niet. Ook de 1m15-proef schreef hij op zijn naam. Daarvoor kon hij rekenen op Iluno van Schraevenacker, die door de finish vloog in 30:21 seconden. Hannes Bruyneel en Kintus Fravanca, die mooi vijfde werden in de GP, behaalden nu een tweede plaats in 30:56 seconden.

Halla v/h Kluizebos, gereden door Gilles Nuytens, sprong naar een derde plaats. Isabelle Debeuf (Kalypso) en Maaike Coene (Elvin Traenhill) vervolledigden de top 5.

In de 1m05 reeks waren Lobke Demeyer en Canstavio vd Hunters de snelsten. Zij wonnen in een tijd van 27:47 seconden. Isabelle Debeuf reed Ines naar de tweede plaats. Sander Logghe en Lancelot B behaalden een derde plaats.

Op zaterdag werd de 1m10-reeks gewonnen door Angelique Servaege en Udalburga in een tijd van 32:02 seconden. Dat was ruim drie seconden sneller dan de nummers 2, Luna Logghe en Darling vd Somme. Angelique Servaege behaalde ook nog een derde plaats. Daarvoor kon ze rekenen op Winningmood D Prestige Z.

Lisa Declerck schreef de 1m-proef op haar naam. Samen met Diette Z finishte ze in 33:08 secnden. Voor Bo Werbrouck en Charlie Brown D was er een tweede plaats. Mauranne Deschaght en Groenhove's Gucci By Damman vervolledigden de top 3.

Lisa Dennoo domineerde dan weer de hoogte reeks voor pony's, namelijk de 1m10-proef. Ze won met Car De Cornubois (44:76 seconden) en werd tweede met Cupidon Du Dieu D Arras. Michiel Willem sprong met Diablesse van't Pittenshof naar de derde plaats.

De 1m00-proef voor pony's werd gewonnen door Jules Vermeersch en Kirrewietje (37:02 seconden). Paris Vandousselaere reed Viorika vd Mispelaere naar de tweede plaats. Lisa Dennoo behaalde met Cupidon Du Dieu D Arras een mooie derde plaats.

Luna Logghe won met Anais Van Berg Op Zoom de 90cm-proef, voor Aline Sercu (Laura) en Jules Vermeersch (Kirrewietje).

Klik hier voor de uitslagen.