Patrik Spits zorgt voor eerste Belgische overwinning op de 'Morocco Royal Tour'

Patrik Spits zorgt voor eerste Belgische overwinning op de 'Morocco Royal Tour'
Als afsluiter van de tweede dag van de 'Morocco Royal Tour' werd er nog een proef verreden over een hoogte van 1.30m. 61 combinaties verschenen in de ring voor deze proef in twee fasen.

Patrik Spits en de zevenjarige Bellissimo Z (v. Bamako de Muze) schreven deze proef op hun naam. Spits moest als een van de eersten de ring betreden met de vosse merrie en zij wisten meteen de lat hoog te leggen voor de concurrentie. Ze bleven foutloos in een tijd van 19.19 seconden. Eerder deze maand won deze combinatie ook nog de kwalificatie op het WK voor zevenjarige paarden in Lanaken. De tweede plaats was voor de Fransman Guillaume Foutrier en Tampa Alia (v. Untouchable M). Zij kwamen door de chrono in een tijd van 19.68 seconden. Op drie zagen we de Marokkaan Samy Colman en de negenjarige Baloucetta (v. Balou de Rouet). Ook zij bleven van het hout in 19.70 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door opnieuw Samy Colman, ditmaal met Quavala de Hutrel (v. Jenny de la Cense) en Boukaa El Ghali met Chabli Tetti (v. Van Gogh). Zij reden foutloos rond in respectievelijk 19.75 seconden en 20.14 seconden.

Gaeten Decroix (Ur de Peleben) en Fabienne Daigneux-Lange (Clever Fee des Hazalles) bleven ook foutloos maar reden geen supersnelle tweede fase.

Klik hier voor de resultaten.