Onze landgenoten blijven presteren in Mijas

Onze landgenoten blijven presteren in Mijas
In Mijas is de tweede dag van de eerste week Costa Del Sol Tour afgelopen. Vandaag stond net als gisteren helemaal in teken van de jonge paarden. Er werd een Barema A met barrage gereden.

Bij de zevenjarige paarden klasseerden zes combinaties zich voor de barrage. De overwinning ging net als gisteren naar de Ier Richard Howley. Met Carpe Diem Z (v. Clintissimo Z) reed hij een foutloze barrage in 37.67 seconden en bleef hij zo ver voor de concurrentie. De Nederlander Doron Kuipers was de tweede snelste met El Capone M (v. Baloubet du Rouet). Zij bleven in de barrage ook van het hout en dit in 40.41 seconden. Zijn landgenote Sanne Thijssen werd derde met de Canturano nakomeling Etna. Zij kwamen met nul strafpunten door de chrono in 42.02 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Diego Perez Bilbao met Julysse (v. Epleaser Van 'T Heike) en Radovan Sillo met Dr. Max (v. Toulon). Zij finishten in respectievelijk 43.64 en 44.27 seconden en dit zonder strafpunten.

Onze landgenoot Maxime Harmegnies de proef voor de zesjarige paarden op zijn naam te schrijven. Met Elastique Van De Koekoek (v. Figo de Muze) klasseerde hij zich voor de barrage en wist hij deze barrage ook foutloos door te komen in 30.56 seconden. Kevin Gielen waagde met Dexter (v. Diarado) een goede poging, maar was met een tijd van 30.79 seconden net iets trager. De Spanjaard Diego Perez Bilbao werd derde met Kansas Vd Withoeve (v. Prince van de Wolfsakker). Voor hun noteerden we een foutloze barrage in 31.48 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door opnieuw Maxime Harmegnies met Castania 6 (v. Cassiano) en Radovan Sillo met Kartouch Van T Klavertje (v. Bamako de Muze). Zij kwamen door de barrage met nul strafpunten en dit in respectievelijk 31.78 seconden en 32.53 seconden.

De Nederlander Yves Houtackers wist dan weer te winnen bij de vijfjarige paarden. Mt Gently Gerdine NJ (v. Contact V/D Heffinck) reed hij een foutloze barrage in 36.52 seconden. Onze landgenote Cassandre Malherbe volgde op de tweede plaats met Come What May Z (v. Chippendale Z). Zij wisten de nul op het scorebord te houden in 37.21 seconden. Maxime Harmegnies werd derde met Gremio (v. Spartacus). Zij bleven ook mooi van het hout en dit in 37.44 seconden.

Verder in de top vijf zagen we nog twee Britse amazones. Emily Llewellyn eindigde op de vierde plaats met Mr Bullseye (v. Widny) en Laura Robinson werd vijfde met Millfield Cornelious (v. Cornet Obolensky).

Klik hier voor de resultaten.