Olivier Philippaerts grijpt naast ticket voor de Wereldbeker finale

Olivier Philippaerts grijpt naast ticket voor de Wereldbeker finale
De laatste manche van de Wereldbekerwedstrijd is gereden, de laatste punten zijn uitgedeeld. Het is bekend wie naar de finale in Göteborg mag en wie niet. Het werd best nog wel spannend op het einde. Zo ook voor Olivier Philippaerts die voor de laatste manche in Bordeaux op een zestiende plaats stond.

De beste achttien mogen aan de start komen in Göteborg. Twee Belgen zullen erbij zijn, Jos Verlooy en Nicola Philippaerts. Zij waren op voorhand al redelijk zeker van hun selectie. Aan de leiding van het klassement zien we nog steeds Christian Ahlmann, die maar liefst drie overwinningen wist te behalen. Hij wordt gevolgd door Simon Delestre, die vandaag in Bordeaux nog maar eens toonde dat hij in vorm is door tweede te worden. Harrie Smolders staat nog steeds op de derde plaats.

Jos Verlooy zakt naar een zesde plaats en moet Penelope Leprevost en Kevin Staut voorlaten. Nicola Philippaerts zien we terug op de tiende plaats. Olivier Philippaerts haalt de selectie juist niet en eindigt op een 21ste plaats.

Klik hier voor de volledige ranking.