Nieuwe tegenslag voor de Ierse springruiters

Nieuwe tegenslag voor de Ierse springruiters
De FEI en de Ierse springruiters, komt dat ooit nog goed? Afgelopen weekend werd de jonge Ier Richard Howley in Liverpool gediskwalificeerd na winst in de U25 competitie en 2 weken geleden werd Bertram Allen in de Grote Prijs van Londen uitgesloten. Nu kreeg ook het Ierse springteam slecht nieuws.

Het Court of Arbitration for Sport (CAS) heeft vandaag haar oordeel aan het Ierse springteam en Cian O'Connor meegedeeld. Het CAS heeft laten weten dat zij de beslissing van de FEI ondersteunen om de Ierse equipe niet naar Rio te laten gaan.

Zowel Cian O'Connor als de Ierse federatie Horse Sport Ireland hadden beroep aangetekend tegen de beslissing van de FEI om Ierland geen ticket te geven voor de Olympische Spelen in Rio.
Op het Europees kampioenschap in Aken werd Cian O'Connor gehinderd in zijn parcours toen een pistemedewerker in de weg liep toen hij met de BWP'er Good Luck een hindernis aan reed. Op die hindernis kreeg het duo een springfout. Een dure springfout zo bleek, want hierdoor liep Ierland de Olympische kwalificatie mis.

Via zijn Facebookpagina heeft O'Connor intussen gereageerd. Daarbij deelde hij nog eens het beeld waarop duidelijk te zien is dat hij gehinderd werd.
"Ik heb alles geprobeerd wat ik kon om gerechtigheid te krijgen voor deze onsportieve beslissing van de FEI jury in Aken. Het is nu tijd om onze focus terug op het sportieve te leggen. Dankzij de sterkte prestatie van Team Ierland op de Wereldruiterspelen zijn we eerste reserve voor Rio, er is dus nog altijd een kleine kans."