Michael Joly springt naar de tweede plaats in de 1 ster GP van Lier

Michael Joly springt naar de tweede plaats in de 1 ster GP van Lier
De internationale wedstrijd van Lier, die doorging in het Azelhof, zit er nu echt op. Vier dagen lang konden toeschouwers genieten van topsport, met als mooie afsluiter de Grote Prijs van de 1 stercompetitie. In deze Grote Prijs 'Freddy Pantroom' kregen we een zenuwslopende barrage waarin de ene combinatie na de andere een betere tijd reed.

Uiteindelijk werd het de Britse amazone Portia Howard die met het goud ging lopen. Met Macgarveys Choice ging ze door de finish in 31:29 seconden, en dat bleek de onklopbare tijd te zijn. Zo schreven zij deze Grote Prijs 'Freddy Pantroom' op hun naam.

Michael Joly kwam wel erg dichtbij. Hij sprong met Cherie (v. Verdi) naar de 2de plaats in 31:57 seconden, slechts 28 honderdsten trager dan de winnares. Zo kan hij tevreden terugblikken op zijn deelname aan de CSI in Lier.

Max Sebrechts, de huidige wereldkampioen bij de children, reed met Serieuse du Rouet (v. Allegreto) ook een snelle barrage, en dat resulteerde in een mooie 3de plaats. Duitsland zagen we op de 4de plaats met Jan-Philipp Weichert en Cool Blue Diamond (v. Clarimo). Julie Andrews, die drie proeven won en zich nog vaak klasseerde, eindigde op de 5de plaats met Damion Star (v. Indorado).

Michael Joly zagen we ook op de 6de plaats terug. Daarvoor kon hij rekenen op Aimoise Valiere (v. Quaprice Boimargot Quicy). Veronique van Roosbroeck nam met de BWP merrie Echarme C (v. Casmir Z) de 7de plaats voor haar rekening.

De 13-jarige Maxime Hazebroek sprong voor eigen publiek naar de 8ste plaats met Varmen (v. Indorado).

KQ0A2275 KQ0A2269 KQ0A2267 KQ0A2264 KQ0A2263 KQ0A2261 KQ0A2255