Mexico doorbreekt Nations Cup "droogte" na 26 jaar

Mexico doorbreekt Nations Cup "droogte" na 26 jaar
Gisteren won het Mexicaanse springteam de Furusiyya Nations Cup jumping in de Coapecpan Equestrian Club in Xalapa, Mexico. Reden tot grote vreugde omdat de Mexicanen zo een 26-jarige periode zonder landenprijs overwinningen wist te doorbreken.

Dankzij twee dubbele nulrondjes van de Mexicanen wisten ze de Verenigde Staten en Canada op een gezamenlijke tweede plaats te dringen. Het Midden-Amerikaanse land ligt nu met 10-punten op voorsprong in de Noord en Centraal-Amerikaanse League.

Slechts drie teams kwamen aan de start tijdens deze landenprijs. De wedstrijd was spannend maar kort. De winnaars van de voorbije Ocala (VSA) Nations Cup, de Verenigde Staten, kwamen als eerste aan de start. Echter was het Antonio Chedraui op de rug van de 11-jarige La Bamba die de beslissende ronde reed voor het buurland van de Verenigde Staten.

Ook Nicolas Pizzaro en Temascaltepec reden een mooie dubbele nul ronde voor het winnende team. Achteraf verklaarde de ruiter het volgende; "Mijn merrie is nog jong, slechts negen jaar. Het is haar eerste landenprijs en toonde meteen haar kwaliteit. Ik voelde haar evolueren van sprong één tot en met de finish."
resultaat:



1.    Mexico 8 punten: Temascaltepec (Nicolas Pizarro) 0/0, Tino la Chapelle (Juan Jose Zendejas Salgado) 4/4, Guru (Federico Fernandez) 8/4, La Bamba (Jose Antonio Chedraui Eguia) 0/0.


2.    Canada 12 punten: Showgirl (Yann Candele) 8/4, Southwind VDL (Tiffany Foster) 0/5, Floreen SFN (Elizabeth Gingras) 4/4, Coco Bongo (Eric Lamaze) 0/0.


2.    USA 12 punten: Aristoteles V (Jonathan McCrea) 4/4, Quirie (Ali Wolff) 4/0, Dynamo (Christine McCrea) 12/4, Big Red (Richard Spooner) 0/0.