Meer info over de afgelasting van de cyclus gisteren

Meer info over de afgelasting van de cyclus gisteren
Gisteren kon je bij Equnews al lezen dat de eerste manche van de cyclus gisterennamiddag bij de 7-jarigen door de hevige wind werd stopgezet. De federatie kwam vandaag met meer informatie omtrent de gevolgen hiervan.

Jammer genoeg werd gisteren de eerste STX Cyclus van Jonge Paarden - na een mooie 5-daagse in Stal Hulsterlo - in mineur afgerond. Na de start van de 7-jarigen begon de wind alsmaar sterker te worden en werd er na 46 combinaties van de 139 beslist de proef stop te zetten en werd het vervolg afgelast. Deze beslissing was noodzakelijk in het algemeen belang en in het kader van de veiligheid van alle ruiters en paarden.

Heel concreet is er een resultaat opgemaakt van de 46 gestarte combinaties in die proef . Deze zullen conform het standaard barema voor de proef 7-jarigen uitbetaald worden. De combinaties die niet gestart zijn, zullen hun inschrijvingsgeld teruggestort krijgen.

De nationale springcommisssie zal eerstdaags ook een beslissing bekendmaken aangaande de ranking van de 7-jarigen en hoe deze manche zich al dan niet zal vertalen in de tussenstand. Het spreekt voor zich dat de algemene principes aangaande het algemeen sportief belang hierbij zullen gevolgd worden. We houden de deelnemers hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.