Mclain Ward: "Dit soort parcours heb ik nog nooit gemaakt"

Mclain Ward: "Dit soort parcours heb ik nog nooit gemaakt"
Afgelopen nacht won Olympisch kampioen Steve Guerdat de wereldbeker finale in Las Vegas. Verschillende combinaties verlieten het parcours met enkele springfouten of weigeringen. De Amerikaanse topruiter Mclain Ward reageerde via zijn Facebookpagina op het loodzware parcours  van Anthony d'Ambrosio waar de ruiters mee te maken kregen.

‘Met mijn ervaringen in de wereldbekerfinales van de voorbije jaren moet ik toch wat kwijt over deze finale. Dit was voor mij de slechtste sport dat ik in mijn loopbaan als springruiter op een kampioenschap heb meegemaakt. Normaal gezien zoek ik eerst bij mezelf de redenen voor slechte prestaties, maar dit ging te ver. Ik heb nog nooit zoveel toppaarden zien crashen of weigeren. Ook de topruiters begonnen te trekken en te duwen om in de buurt te komen van een goede afstand.

Hoewel ik weet dat Steve blij is kampioen te zijn, denk ik niet dat dit voor hem als de juiste manier heeft aangevoeld. Het probleem lag niet in de hoogte of breedte van de hindernissen. Het issue lag in de afstanden. De parcoursbouwer is een topbouwer, maar als ruiters en trainers moeten wij ons werk relativeren en dit is ook het geval bij parcoursontwerpers. Het gaat erom niet alleen een uitdaging te creeëren, maar ook goede en eerlijke sport te laten zien. Ik wil Steve Guerdat oprecht feliciteren. Hij heeft het kampioenschap absoluut verdiend.’