Mclain Ward blijft Filip De Wandel voor in New York

Mclain Ward blijft Filip De Wandel voor in New York
Mclain Ward heeft op de 3 sterren wedstrijd op de 'Old Salem Farm Spring Horse Show' bij de Old Salem Farm in North Salem (New York) de Grote Prijs op zijn naam geschreven.

In deze $ 130,000 Grand Prix won hij met de 9-jarige Selle Francais merrie Tina La Boheme (v. Calvaro Z) in een tijd van 44:62 seconden. Ward heeft deze merrie nog niet zo lang onder het zadel. Voordien werd zij uitgebracht door de Fransman Jean Luc Dufour.

Daarmee was hij bijna 4 seconden sneller dan Leslie Howard en de 10-jarige BWP ruin Gentille van Spieveld (v. Heartbreaker). Zij gingen door de finish in een tijd van 48:34 seconden.
De 15-jarige sBs'er Rotchild (v. Artos) was sneller en dat in een tijd van 40:49 seconden, maar met eveneens Mclain Ward in het zadel kreeg de ruin een springfout wat hem uiteindelijk een 3e plaats opleverde.

De Clearway zoon Clearwater werd 4e met Karen O'Connor. Onze landgenoot Filip De Wandel, die al enkele jaren in Amerika gevestigd is, werd knap 5e met de 10-jarige Gentley (v. Bentley van de Heffinck). Ook zij waren sneller dan de winnaar, maar een springfout in een tijd van 43:87 seconde verwees hen naar de 5e plaats.