Lien Van Ende is de nieuwe VOR kampioene bij de amazones

Lien Van Ende is de nieuwe VOR kampioene bij de amazones
Dena Stables in Turnhout vormde tijden het verlengde weekend het decor voor het V.O.R. amazone kampioenschap. Op vrijdag werd de eerste manche van het kampioenschap verreden. Die werd gewonnen door Joke Van Inderdael. Met Dagano Van Den Achterste Dries wist zij als enige de nul vast te houden. Kim Colaers en C. Amelusina R20 sprongen naar de 2de plaats, met een strafpunt voor tijd. Mieke Rombouts verzamelde met Elancer 4 strafpunten, en stond zo op een voorlopige 3de plaats.
Ilse Schrauwen (Jura V) en Evelien Dekkers (Farina) stonden op de 4de en de 5de plek, met elk 4 strafpunten.

Op vrijdag werd het klassement al goed door elkaar geschud. Toen wisten 6 combinaties zonder fouten rond te springen, waardoor zij in deze tweede manche van het kampioenschap op een ex aequo 1ste plaats stonden. Freja Van Elsacker (Zanthé), Lien Van Ende (Cita P Z), Kim Colaers (Lanou Vd Meunishof Z, C. Amelusina R20), Veerle Coolkens (Quadri CV Z) en Evelien Dekkers (Farina) gingen zo op een gunstige manier naar de finale.

Op zondag kon maar één amazone de finale van het kampioenschap winnen, en dat bleek Lien Van Ende te zijn. Zij sprong met Cita P Z twee keer een foutloze omloop, en dat bleek genoeg te zijn om de winst binnen te halen. Kim Colaers en C. Amelusina R20 zagen we terug op de 2de plaats. Line Maes bemachtigde met Indina Van De Werf de 3de plaats.

Veerle Coolkens behaalde met Quadri CV Z een 4de plaats. De top 5 van dit kampioenschap werd vervolledigd door Laure Smans en Emmalinde Van't Goovahof.

Klik hier voor de uitslagen.